Matchrapport: Övertygande seger mot IK Pantern
Publicerad: 2019-02-19
VIK stod för en underhållande föreställning och besegrade IK Pantern på tisdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 4-1 efter att VIK:arna grundlagt segern efter en enormt stabil första period där man gick till periodvila med en tvåmålsledning.

Sammanfattning

Period ett

{!C}

VIK:arna startade matchen på bästa möjliga sätt och gästande IK Pantern trycktes tillbaka långa stunder.

Mängder av chanser skapades men det skulle dröja till mittendelen av perioden innan gästernas målman Lars Volden skulle få se sig besegrad för första gången. Målskytten för VIK var Kellen Jones i numerärt överläge.

Kort därefter gör också Erik Ullman 2-0. En period som helt och hållet går till VIK:arnas favör något som också skottstatistiken 18-4 bevisar. {!D}

Period två

{!E}

Skåningarna lyfter upp spelet i början av andra perioden men istället för reducering utökar Victor Öhman VIK:s ledning efter drygt två minuters spel.

4-0 skulle också komma och det är Erik Ullman som gör sitt andra för kvällen. IK Pantern valde då att byta målvakt i hopp om att väcka laget.

En gnutta hopp skulle tändas för gästerna då man reducerat i slutet av perioden. Målskytten var Villiam Haag.

Period tre

I tredje perioden har VIK:arna full koll på händelserna och man tillåter inte Pantern att skapa speciellt mycket.

Ken Jäger skulle också få chansen att utöka VIK:s ledning på straff men gästernas nyinbytte målvakt, Tim Hultstrand, var ivägen den gången. Inga fler mål skulle komma och 4-1 blev också slutresultatet.

Analys

VIK:arna gör en mycket solid insats. Man startar matchen i ett högt tempo och får en tvåmålsledning att gå på efter första perioden. En ledning som skulle bli för tung för IK Pantern att försöka jobba ikapp.

Nästa match är redan nu på fredag 22 februari klockan 19.00. Då är Tingsryd på besök i Plivit Trade Hallen.