Matchrapport: Västerviks IK föll mot Västerås IK i Fristads Hockey Challenge
Publicerad: 2019-03-14
Matchrapport
Västerviks IK förlorade torsdagkvällens slutspelsmatch mot Västerås IK med 2-1 inför drygt 1000 personer i Plivit Trade Hallen. Västerviks mål gjordes av Jacob Bjerselius i spel 4 mot 5 i första perioden. I övrigt hade VIK svårt att skapa riktigt farliga målchanser denna kväll. Nu blir fortsättningen i Fristads Hockey Challenge en tuff utmaning, härnäst borta mot Leksand på lördag.

Sammanfattning

Period ett

{!B}

VIK kom inte alls ut starkt i onsdagens match utan det var gästande Västerås som tryckte gasen i botten och ledningspucken genom förre VIK spelaren Kalle Östman kom nästan omgående. Då hade vi bara spelat drygt 1 minut av matchen.

Hemmalaget skulle dock komma in i matchen ju längre den gick. När man kanske trodde Västerås skulle göra 2-0 i powerplay ställer VIK om genom Jacob Bjerselius som snyggt skickar in kvitteringen i boxplay.

Därefter känns matchen ganska öppen där båda lagen skapar målchanser i en period där det är högt tempo.

Skottstatistik 5-11.

Period två

I andra perioden känns det som lagen inte bjuder på lika mycket målchanser utan lagen stänger ner varandra ganska så bra.

Båda lagen får chans till varsitt powerplay i mittperioden utan att lyckas. 1-1 inför avslutningsperioden.

Skottstatistik 7-5.

Period tre

Period 3 börjar liknande den första där gästerna sätter upp ett högt tempo och trycker på. Man tar också tidigt ledningen i matchen när Anthon Eriksson gör det som skulle bli matchens sista och avgörande mål.

VIK försöker sedan att få till en focering och kvitteringspuck i slutet av matchen, men man orkar inte och Västerås kan vinna en jämn hockeymatch där bortalaget var något starkare och tyngre än hemmalaget.

Skottstatistik 8-7, totalt 20-23.

Analys

VIK gör en OK match utan att på något sätt glänsa. Man har svårt att skapa mot ett Västerås, som är ett mycket starkt defensivt lag. Man är tunga att möta.

I och med förlusten ligger VIK sist i slutpelstabellen och chansen att nå förstaplatsen är svår. Men så länge det finns en matematisk chans till vidare avancemang kan du räkna med att våra rödvita VIK:are kommer att göra allt för att plocka segrar.

{!C}

Nästa match

Västerviks IK åker till Dalarna för match borta mot Leksands IF på lördag kväll 16 mars, nedsläpp kl 18.00. Roadtrippen fortsätter till Örnsköldsvik för bortamatch mot MODO Hockey på måndagskvällen.

Nästa hemmamatch är på onsdag nästa vecka 20 mars då BIK Karlskoga kommer till Plivit Trade Hallen. Nedsläpp klockan 19.00.

{!E}

Köp biljett här!

{!A}

Matchfakta

Västerviks IK - Västerås IK 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

{!D}

0-1, 01:24: Kalle Östman, ass Marcus Bergman & Lukas Zetterberg

1-1, 15:27: Jacob Bjerselius, ass Philip Rondahl (SH1)

1-2, 42:32: Anthon Eriksson, ass Johan Skinnars

Skott: 20-23 (5-11, 7-5, 8-7)

Publik: 1045 åskådare

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey

Individuell statistik VIK-spelare

Jacob Bjerselius, 1 mål

Philip Rondahl, 1 pass

Emil Kruse, 21 räddningar, 91,30 % SVS, 2 insläppta mål

VIK-TV

Highlights från sändningen i CMORE

Robin Jillehed