Hemma
HV71
HV71
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: Uddamålsförlust i Jönköping

27 januari 2022 08:30
Matchrapport

Dessvärre så lyckades inte VIK ta poäng mot serieledarna på onsdagskvällen. Hemmalaget HV71 lyckades slutligen segra med 4-3. Det efter man vänt ett underläge inför den sista perioden.


Det var en försiktig inledning i Husqvarna Garden där få målchanser skapades. VIK skulle bli första laget att få jubla för mål. 0-1 kom i numerärt överläge genom Tim Wahlgren efter 08:57. Glädjen kunde ha blivit kortvarig för inte långt efter tilläts HV71 spela i numerärt överläge. I nästan två minuter spelade hemmalaget 5 mot 3. Hårt arbetande VIK:are tillsammans med fint målvaktsspel singerat Edvin Olofsson klarade ut situationen. Fortsättningen av perioden var en försiktig historia och ledning med 0-1 efter en spelad period för VIK.

HV71 fick en fin start på den andra perioden. Efter några längre anfall kvitterade man efter 2:17. HV fortsatte att jaga för fler mål men även VIK skapade några bra lägen. Nästa mål blev också VIK:s. Målskytt var Skyler McKenzie efter att ha blivit fint framspelad av Brett Supinski och Sebastian Benker. VIK fortsatte att trumma på efter ledningsmålet och pressade tillbaka HV71 stundtals. Närmast att utöka var Alexander Hilmerson på ett friläge men 1-2 var ställningen inför tredje perioden.

Då en VIK:are visats ut sent i den andra perioden så spelade HV71 med en man mer i inledningen. VIK klarade av situationen men när man kort därefter återigen visats ut så kvitterade HV71 till 2-2. Ett mål som gav hemmalaget energi och bara minuter senare så tog man också ledningen till 3-2.

Den tredje perioden speglades av utvisningar. När VIK återigen fick sitta på botbänken så utökade HV71 sin ledning ytterligare till 4-2 efter 9:26. VIK fick också möjligheter i samma spelform och med mindre än fyra minuter kvar så reducerade Alexander Hilmerson till 4-3. I slutskedet så tog Gudmundsson och Czarnecki ut Edvin Olofsson i jakten på poäng men närmare kom man inte denna kväll och matchen slutade 4-3.

Tabellen

I och med gårdagens förlust så halkade VIK ner i tabellen och placerar sig för närvarande på en nionde plats.

Nästa match

VIK fortsätter på temat bortamatcher och näst på tur är Almtuna i Uppsala på fredag kväll. Räkna med revanschsugna gäster då.