Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: VIK förlorade i Södertälje

4 december 2021 09:00
Matchrapport

VIK lyckades inte segra mot Södertälje ännu en gång denna vecka. På fredagskvällen revanscherade sig Södertälje efter storförlusten i Plivit Arena senast och besegrade VIK:arna med 3-2.


Det var hemmalaget Södertälje som tog tag i taktpinnen direkt och man tog också ledningen med 1-0 efter bara 55 spelade sekunder. Södertälje fortsatte att driva upp spelet i den första perioden men nästa mål blev VIK:s. 1-1 på resultattavlan efter 9:42 när Tim Wahlgren vunnit pucken i sarghörnet och serverat målglade Skyler McKenzie. Ett mål som innebar McKenzies tolfte för säsongen och lika på ett var ställningen efter en spelad period.

VIK satte fart direkt i den andra perioden och man skapade några bra lägen att ta ledningen. Men istället så var det hemmalaget som återigen tog ledningen till 2-1. Detta efter nästan fyra spelade minuter. Södertälje fortsatte att styra händelserna och kort senare kom också 3-1. Edvin Olofsson i VIK-målet fick då lämna för Henrik Lundberg. VIK lyckades kvittera efter 9:32 i mittperioden genom Victor Öhman. En period som går till hemmalagets favör.

VIK jagade helhjärtat för kvittering i tredje perioden och man har flertalet bra chanser. Man lyfte Henrik Lundberg i slutet för att spela med en man mer men dessvärre så ville inte pucken in och Södertälje revanscherade sig och segrade med 3-2.

Inte nog med att det blev en tung förlust för VIK. Nyförvärvet Lucas Sandströms inledning i VIK-tröjan slutade tyvärr med en skada och han fick hjälpas av isen i den första perioden.

Kapten Erik Gustafsson i samtal med domare David Bergman. (Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto )

Luke Green fick rikligt med speltid. (Foto: Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto )

Tabellen

VIK är kvar på en sjunde plats i tabellen efter fredagskvällens förlust.

Nästa match

Nu väntar två bortamatcher kommande vecka för VIK innan man vänder hem i Plivit Arena igen. Först mot BIK Karlskoga och sedan mot HC Vita Hästen.