Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Mora
MIK

Matchrapport: VIK Förlust mot Mora i övertid

20 oktober 2021 08:45

VIK:s fina hemmafacit med tre raka segrar tog slut på tisdagkvällen när Mora vann med 4-3 efter övertid. VIK fick med sig 1 poäng vilket alltid är bra. VIK:s alla mål gjordes av Victor Öhman.


Innan matchen hyllades två jubilarer, Erik Gustafsson för att ha spelat mest seriematcher i VIK:s historia samt Joakim Hagelin som spelade sin 500:e match i HockeyAllsvenskan.

Till matchen där VIK började på ett mycket bra sätt där man tryckte gasen i botten.

Redan efter 3 minuter fick man chansen i powerplay och äntligen skulle det lossna för Victor Öhman som efter 7 mållösa matcher stänkte in 1-0 pucken.

VIK fick energi av målet och hade bud på fler mål vilket också skulle komma när Victor Öhman sätter ditt sitt andra mål i matchen efter halva den första perioden, snacka om islossning för Victor.

VIK som var det klart bättre laget i första perioden skulle desvärre klantigt nog bjuda in dalalaget i matchen när man både reducerar och kvitterar innan perioden är över. Sett till matchbilden ett väldigt ologiskt resultat.

Mora fick energi av detta såklart och VIK motsatsen, för i den andra perioden var det omvända roller. Det var Mora som var det klart bättre laget och VIK stod många gånger på hälarna med ett svagt passningsspel.

Mora som låg på högt i sin forechecking lyckades också ta tillvara på ett slarv från VIK försvaret efter halva matchen och det ska man inte ge en målskytt som Moras Johan Persson som gav sitt lag en 3-2 ledning och Mora hade vänt matchen.

I samband med målet gör VIK ett målvaktsbyte där Henrik Lundberg blir utbytt mot Edvin Olofsson.

Bästa chansen att kvittera i andra perioden är när VIK tilldöms ett straffslag men dessväre lyckades in Joshua Wilkins sätta ditt straffen och underläge med uddamålet inför sista perioden var ett faktum.

VIK skulle göra en bättre tredje period jämfört med den svaga andra perioden och man skulle också få in en kvitteringspuck när man får sin andra straff i matchen, denna gång får Victor Öhman chansen som han på ett snyggt sätt förvaltar och tredje målet för kvällen var gjort.

Efter det har båda lagen chanser för att avgöra matchen men den slutar oavgjort och går till övertid, dock drabbas VIK i slutet av perioden av ett matchstraff på Max Krogdahl vilket gör att i stort sett hela övertiden väntar boxplayspel.

VIK spelade ett otroligt bra och uppoffrande boxplay men till slut orkar man inte stå emot och Johan Persson kan avgöra med sitt andra mål i matchen och bonuspoängen till Mora.

Tyvärr gjorde VIK inte en tillräckligt bra match i 60 minuter för att vinna denna kväll. Man kom inte upp i den nivå man har kapacitet för undantag 10-12 minuter i första perioden där man dominerade fullständigt. Noterbart var att Brett Supinski inte var med pga skada samt att Alexander Hilmersson inte kom till spel då gamla skadan gjorde sig påmind igen och att Joakim Hagelin lämnade matchen skadad. Det gör att VIK för stunden är bara 10 forwards. Att Victor Öhman fick göra sin första mål var viktigt för han och laget.

Erik Gustafsson hyllades innan match för att spelat mest matcher i VIK:s tröja. På bild tillsammans med ordförande Anders Wiman.

(Foto: Illka Ranta IR Foto/ Frilansfotograferna)

Onsdagens Matchvärd

Tabellen

I och med 1 poäng återfinns VIK på femteplats i Tabellen. VIK har en match mer spelad än dom flesta lagen.

Nästa match

Nästa match är på fredag borta mot Tingsryd. Matchstart kl 19.00