Hemma
MODO
MODO
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: Övertidsseger mot MODO i premiären

20 september 2019 23:42
Matchrapport

Västerviks IK tog en stark seger borta mot MODO Hockey i Fjällräven Center i seriepremiären på fredagskvällen. Men det krävdes förlängning innan måltjuven Peter Krieger kunde sätta det avgörande målet efter drygt tre minuter. MODO protesterade och ville ha videobedömning, men Kriegers mål godkändes och VIK kan resa hem med två tappert ihopkrigade poäng.


Sammanfattning

Period ett

MODO börjar riktigt bra och trycker tillbaka VIK första minuterna. Det slutar med att VIK drar på sig en utvisning som VIK dödar på ett bra sett.

Efter cirka sex och en halv minut får VIK spela PP, men redan efter 2 sekunder visas Nowick ut för delaying the game efter att ha sparkat en tekningspuck efter en tekningsvarning. En ny regel som troligen Nowick missat eftersom han kom till Sverige i söndags. I spel fyra mot fyra tar sedan MODO ledningen när Jonathan Johnsson först rundar Alexis Binner och sedan Ádám Vay.

VIK kvitterar sedan i power play sedan hemmalaget spelat med sex man. Målskytt Emil Alba på retur efter Victor Öhmans skott.

Men tyvärr tar det bara 23 sekunder innan tar MODO tillbaka ledningen genom Victor Berglund.

VIK ger sig dock inte och innan perioden är slut kan Erik Nyström kvittera med ett konstnummer där han styr fram pucken till sig själv på volley och därefter smäller in den i nät.

Nyström har även möjlighet att även göra 2-3 i slutet i ett friläge, men han får inte upp pucken över Erik Hanses benskydd sedan han fått ner honom på isen.

MODO började perioden bäst men Västerviks IK växte in i matchen mer och mer och var tom lite bättre i slutet.

Skotten 6-14.

Period två

VIK fortsätter spela aggressivt och plockar ner MODO:s power play effektivt. Västervik drar på sig lite för mycket utvisningar i matchen, men som tur är får inte MODO till spelet i numerärt övertag.

Västervik vinner andra perioden med 1-0 och det är Alexis Binner som är målskytt efter cirka halva perioden. VIK har bra forchecking och vinner tillbaka puckar i MODO:s zon. Pucken hamnar hos Binner på blålinjen som knäpper iväg ett tyst skott som Hanses varken hör eller ser.

Närmast mål för MODO är ett ribbskott i slutet av perioden när man spelar i numerärt överläge.

I slutsekunderna får Victor Öhman en tackling som tar olyckligt så han blir liggande och han spelade inte mer efter smällen. Oklart hur domarna resonerade när det inte ens blev en tvåa på MODO-spelaren som delade ut smällen.

Skottstatistik 10-3.

Period tre

I tredje perioden är det mycket MODO som jagar en kvittering. VIK får mest försvara sig och fortsätter också dra på sig utvisningar, flera som de rödblåa inte var helt överens om.

MODO plockar ut målvakten efter drygt 13 minuters spel för att få till en kvittering. VIK lyckas hålla undan fram till att det var tre minuter kvar av tredje perioden. Då lyckas MODO få in pucken bakom en storspelande Àdàm Vay med sex utespelare mot fem.

Med 30 sekunder kvar drar MODO på sig en onödig utvisning när Johan Forsberg armbågstacklar Erik Ullman i huvudet framför VIK:s mål. Västerviks IK tar time out och får till lite chanser innan tredje perioden är slut.

Skott: 14-2.

Period fyra

VIK får inleda sudden med en man mer men det tar till 3:03 innan Peter Krieger – efter fint förspel från Marcus Ersson och Darren Nowick – kan skjuta pucken förbi Erik Hanses.

MODO protesterar då man tycker att Nowick åker offside precis innan avgörandet, men domarna godkänner målet och VIK tar två starka poäng på bortaplan mot MODO Hockey!

Skottstatistik 0-2, totalt 30 - 21.

Analys

VIK vinner mycket på att man krigar hela matchen och spelar ett bra försvarsspel i både fem mot fem, men även i numerärt underläge. Inte ett insläppt mål i boxplay.

Det krävdes idag då man drog på sig alldeles för mycket utvisningar. Hela åtta tvåminutare blev det i matchen. MODO straffades med bara hälften.

Många bra spelare i rödblått idag, vill inte framhäva någon.

När det gäller Victor Öhman så spelade han som sagt inte mer i matchen efter tacklingen han fick i slutet av andra perioden och skadestatusen är oklar efter match.

Nästa match

Nästa match spelas mot Västerås IK, på måndag 23 september. Kom och stötta VIK:arna från läktaren nu, för motståndet står det gulsvarta VIK som besegrade AIK i sin premiärmatch. Nedsläpp klockan 19.00, köp biljett här!

Matchfakta

MODO Hockey - Västerviks IK: 3-4 (2-2, 0-1, 1-0, 0-1)

1-0, 07:39: Jonathan Johnsson, ass Oscar Hedman

1-1, 09:32: Emil Alba, ass Victor Öhman & Kim Johansson (PP1)

2-1, 09:55: Victor Berglund, ass Kalle Jellvert & Anton Karlström

2-2, 15:46: Erik Nyström, ass Erik Ullman & Alexis Binner

2-3, 30:50: Alexis Binner, ass Jacob Bjerselius & Adrian Elefalk

3-3, 56:57: Daniel Sylwander, ass Jonathan Johnsson & Tom Hedberg

3-4, 63:03: Peter Krieger, ass Marcus Ersson & Darren Nowick

Skott: 30-21 (6-14, 10-3, 14-2, 0-2)

Utvisningar

MODO Hockey: 8 minuter (4 x 2 min)

Västervik: 16 minuter (8 x 2 min)

Publik: 3790 åskådare

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey

Individuell spelarstatistik

Alexis Binner: 2 poäng (1 mål + 1 ass)

Emil Alba: 1 poäng (1 mål)

Erik Nyström: 1 poäng (1 mål)

Peter Krieger: 1 poäng (1 mål)

Victor Öhman: 1 poäng (1 ass)

Kim Johansson: 1 poäng (1 ass)

Erik Ullman: 1 poäng (1 ass)

Jacob Bjerselius: 1 poäng (1 ass)

Darren Nowick: 1 poäng (1 ass)

Ádám Vay: 27 räddningar, 90,00 % SVS, 3 insläppta mål

VIK-TV

Intervjuer med Mattias Karlin och Emil Alba inför matchen

Intervjuer med Jacob Bjerselius, Erik Nyström och Ádám Vay efter övertidssegern

Highlights från sändningen i C More, kommentator Bosse Johander

Stillbilder från matchen

Foto: Mattias Mårdner / Frilansfotograferna