VIK värvar en amerikansk forward
Publicerad: 2022-09-06
Kontrakt
Martin Gudmundsson har gjort klart med ett nyförvärv från USA med hjälp av företag och privatpersoner som har skänkt pengar till Västerviks IK. Han heter Troy Loggins och är 27 år. Kommer närmast från spel i AHL 2020/2021.

Västerviks IK vill rikta ett stort TACK till följande företag som varit med och bidragit till att vi kunde landa Troy i Västerviks IK:
Heilsusyn EHF,
Bussspecialisten AB,
Gudens bygg & montage AB,
våra fantastiska Västerviks Fans med privata bidrag som hjälpt oss till att landa en viktig pusselbit i lag bygget, samt privata personer som vill vara anonyma.

Troy Loggins heter alltså senaste nyförvärvet som ska in i årets trupp. 27-åringen har erfarenhet från AHL-spel med Grand Rapids Griffins men spelade ingenting föregående säsong pga skada.
Säsongen 2019/2020 spenderade Troy mest i ECHL- laget Toledo Walleye och där gjorde han 25 (11+14) poäng på 45 matcher. Spelade tillsammans med Marcus Vela där och gjorde lika många poäng som sin förra och blivande lagkamrat.

Så här säger Martin Gudmundsson om sin nya spelare:

– I Troy får vi en bra passningsspelare med bra blick och händer. Bra skridskoåkare som kan göra de oväntade ute på isen, med sin klurighet och finess tror vi Troy kan vara med och hjälpa oss offensivt.

– Med hjälp av sponsorer, fans samt privatpersoner har vi fått luft i budgeten för att vi ska kunna landa Troy. Vi vill rikta ett stort tack för alla bidrag.

Troy på Elite Prospects

Conny Pettersson