J20: Vinst för VIK J20 i JuniorEttan
Publicerad: 2019-01-07

Västerviks IK VS Trelleborgs IF  5-4 (2-1, 3-0, 0-3).

1:a Perioden

Matchen börjar i ett högt tempo där lagen känner lite på varandra. Efter 3 min får vi spela bp som vi reder ut okej även om Trelleborg skapar någon farlighet. Spelet böljar lite fram och tillbaka med lite fördel Trelleborg som också tar ledningen efter slarv i egen Zon. Tid 8 min. I 11:e min får vi pp och kan kvittera till 1-1 genom Hampus Sjöblad ass David Andersson på tredje returen. Bara halvminuten senare får vi ny chans i pp men vi får ingen riktig ordning. Med 20 sek kvar av överläget tar vi ändå ledningen med 2-1 när vi vänder snabbt. Målskytt Gabriel Ringdahl ass Arvid Fager ström. Vi klarar av ett bp och ställningen står sig perioden ut. Skott 15- 1.

2:a Perioden

Vi får lite dålig start på perioden då vi åker på två utvisningar och får spela 3-5 i ca en min som vi dock reder ut. Trelleborg har lite mer av spelet under några byten men i den 5:e minuten kan vi göra 3-1 efter bra forchecking mål Gabriel Ringdahl ass Arvid Fagerström. Vi har pp läge utan utdelning. Vi fortsätter jobba på bra och tar över matchen. I 13:e minuten så checkar vi bra igen och vinner puck så vi sätter 4-1 genom Arvid Fagerström ass Filip Windahl ochOlle Hanson Tre minuter senare så kommer även 5-1 Efter några bra byten med ordentligt tryck. Målskytt Hampus Sjöblad ass Ville Torstensson och Gabriel Ringdahl. Perioden vinner vi med 3-0 och skott 19-12.

3:e Perioden

Vi inleder tredje med ganska bra kontroll på matchen fram till 6:e minuten då vi åker på en ganska billig utvisning och Trelleborg reducerar till 5-2 när vi inte lyckas få ut pucken ur egen zon trots lägen. 5-3 kommer bara minuten senare när vi inte gör jobbet fullt ut. Vi tar TO för att försöka få lugn i spelet igen. Efter ca 10 min drar vi på oss en ny utvisning och med nöd och näppe lyckad vi freda oss från fler mål. Trelleborg har lite tryck och vi tar lite för många felbeslut och spelar fast oss själva lite för ofta. Vi håller dock undan och 5-4 kommer med 3 sek kvar och vi tar tre sköna poäng. Skott 5-22 sa:39-51.

Analys:

Första perioden är Trelleborg lite hetare första 10 min och andra halvan är vi lite bättre. Således en ganska jämn period. I andra känns det som att när vi reder ut bp 3-5 så får vi en boost och tar över matchen och stora delar av perioden kanske är säsongsbästa. I sista så blir det lite nerv när Trelleborg reducerar till 5-3. Vi krigar på bra och reder ut det till slut. Lite smolk i bägaren är att vi drabbas av tre skador. Nu laddar vi batterierna för ny match på tisdag.