Matchrapport: Klar förlust mot Timrå IK
Publicerad: 2020-02-23
Västerviks IK var aldrig nära att rubba seriesuveränen Timrå IK på lördagseftermiddagen. Trots en mållös första period kunde hemmalaget dra ifrån i mittenperioden med fyra snabba mål och sedan vinna matchen med komfortabla 5-1.

Sammanfattning

Första perioden

Det är mycket initiativ från hemmalaget, Timrå, inledningsvis. Nästan omgående är man en ramträff från att spräcka Arvid Ljungs nolla.

VIK:arna fortsätter att kriga för att undgå en hemmaledning. Timrå är ytterligare en ramträff från en ledning i slutskedet, i en relativt tam första period som går till hemmalagets favör spelmässigt.

Skott: 9-5.

Andra perioden

VIK skulle få god chans att göra första målet i matchen tämligen omgående, då en hemmaspelare skulle besöka utvisningsbåset.

Istället är det dock hemmalaget som tar ledningen på en kontring. Sebastian Ohlsson målskytt med en man mindre på banan.

Inte ens en minut senare gör Jonathan Dahlén 2-0 för Timrå. Karlin och Johansson tar då timeout. Dessvärre utan märkbar effekt. Bara minuter senare kommer också 3-0. Även den gången genom Jonathan Dahlén. Även 4-0 kort därpå, genom Sebastian Hartmann. Då fick Arvid Ljung nog och ersattes av Adam Åhman i målet.

VIK:arna lyfter upp spelet en aning och lyckas också reducera till 4-1 genom Erik Ullman. Matchklockan stod då på 17:34. I efterföljande gurgel utdömdes två matchstraff. Oscar Pettersson för Västervik och Emil Berglund för Timrå.

I slutsekunderna drabbas också Peter Krieger av en tackling från Timrås Sebastian Hartmann. Även det resulterar i ett matchstraff.

Fem minuters spel i numerärt överläge väntade Västervik i inledningen av period tre.

Skott: 15-8.

Tredje perioden

VIK har förtvivlat svårt att skapa något, samtidigt som Timrå försvarar sig väl, under det fem minuter långa numerära överläget.

I mittendelen skulle också 5-1 komma. Målskytt är Sebastian Ohlsson. Det målet skulle också visa sig blev det sista, innan den tuffa lördagseftermiddagen var slut för Västervik.

Skott: 5-4.

Analys

Det ville sig inte för Västervik denna lördagseftermiddag. Man var aldrig nära att rubba hemmalaget och den tunga trenden fortsätter.

Det såg bitvis krampaktigt ut för Västerviks del och det krävs betydligt mer framledes.

{!H}

Matchfakta

Timrå IK - Västerviks IK 5-1 (0-0, 4-1, 1-0)

1-0, 21:57: Sebastian Ohlsson, ass Morten Madsen (BP1)

Utvisningar:

Timrå IK: 56 minuter (3 x 2 min + 2 x 5 min + 2 x 20 min)

Västerviks IK: 31 minuter (3 x 2 min + 1 x 5 min + 1 x 20 min)

Tabellen efter dagens matcher

Efter lördagens matcher så knappar Almtuna in på Västervik. Uppsalalaget bortaslog Västerås med 2-4. Det hårdnar med andra ord kring de båda strecken i tabellen.

VIK-TV

{!C}

Stillbilder från matchen

{!F}

Media om matchen

Västerviks-Tidningen: "Så var matchen minut för minut. Förlust i Medelpad. Så här rapporterade vi från VIK:s match" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Fjärde förlusten för Västervik. VIK hade inte en chans borta mot Timrå. Tappade mark mot strecket" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "'Gjorde en ganska så förbannad' - Västervik föll tungt mot Timrå. Karlin var inte nöjd" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "BETYG: Här är bästa spelarna. Svag insats av hela laget, men här är tre godkända spelare" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik: "VIK föll tungt - Slutspel allt längre bort"

Dagens Västervik: "VIK dras in i bottenstriden: 'Inte varit lugnt någon gång'"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Västerviks IK förlorade efter mardrömsminuter i andra perioden" - med Mattias Karlin-intervju

Sveriges Radio P4 Västernorrland: "Sjunde raka för Timrå i mötet mot Västervik"

Sundsvalls Tidning: "Målfest, dubbla matchstraff när Timrå vann över Västervik" - endast för tidningens prenumeranter

Sundsvalls Tidning: "Jonathan Dahlén tillbaka i Timrå IK – svaret om skadan och formen: 'Inte alls orolig'" - endast för tidningens prenumeranter

Hockeysverige.se: "Dahlén och Timrå sätter press på Modo"

Hockeynews.se: "HA-svepet: Sjunde raka för Timrå och Almtuna gäckar Västerås – se målen här"

Nästa hemmamatch är tisdag 25 februari klockan 19:00 mot Björklöven, biljetter till den fighten köper du här