VIK fick Timrå på fall
Publicerad: 2017-12-06

VIK vann onsdagskvällens match mot serieledarna Timrå med 2-0 och Jonas Fransson storspelade i mål!

Första perioden

En ganska jämn period som innehåller en del bra spel men inga mål.
Första farligheterna skapade Timrå genom bland andra Jonathan Dahlén.

Resten av perioden byttes lagen åt att skapa chanser men inget av lagen lyckades få till några längre anfall.

Bästa chansen för VIK skapades i slutet när VIK fick spela PP, sedan Didrik Strömberg dragit på sig en utvisning efter 18:31. Conny Strömberg hade ett par bra passningar in framför mål. Men även Lukas Löfqvist hade ett bra läge tidigare i perioden men fick klubban lyft i skottögonblicket och Dan Pettersson fick ett gratisläge efter ett missat uppspel från Timrå.

Även Timrå hade lite chanser att göra mål, bla ett styrningsförsök efter drygt 16 minuter men period ett slutade mållös.

Skotten: 7-9

Andra perioden

En period som Timrå vinner på poäng. Man skapar lite vassare chanser med bland annat ett stolpskott med två minuter kvar av perioden.

Efter cirka sex minuter är det nära att Dan Pettersson styr in ett skott i fel bur men hittills tar Jonas Fransson allt. Mitt i perioden skapar gästerna ett bra läge där man får öppet mål men bra försvarsarbete gör att Timrå-spelaren inte kommer åt pucken.

Efter knappt halva perioden leder Timrå skotten med 2-10!

Efter ungefär drygt halva perioden får Timrå för första gången i matchen till ett lite längre anfall, men VIK orkar hålla undan. TIK fortsätter att skapa chanser med bland annat ett friläge för Erik Karlsson, men Fransson fortsätter att spela bra.

Efter 13:58 kommer VIK:s första utvisning, när Frisk åker för en fasthållning. Bra försvarsspel gör att det fortsätter stå 0-0 på tavlan. Matchens farligaste målchans skapar Timrås Erik Karlsson när han skjuter i stolpen med två minuter kvar.

Skott: 7-12

Tredje perioden

VIK får en kanonstart i tredje perioden när Emil Wahlberg kan dundra in pucken i mål från blålinjen. Passningarna stod Fish och Strömberg för.

Efter drygt fyra minuter är det riktigt nära en kvittering flera gånger om men Fransson har spikat igen målet idag!

VIK krigar på bra i sista och man känner att tre poäng är på gång in på kontot. Timrå ska dock få chansen att kvittera när först Conny Strömberg åker ut två minuter för rouging och drygt två minuter senare är det Frisk som åker ut för en fasthållning av klubba. VIK reder ut det hela och gör till och med mål med en man mindre. Christopher Fish och Alexander Wiklund kommer två mot en och Wiklund kan säkert sätta 2-0 på passningen från Fish! VIK:s femte mål med en man mindre på isen den här säsongen!

Med två och en halv minut kvar tar Timrå time out och man plockar ut Haukeland för att spela sex mot fem. Timrå skapar några chanser, men med lite hjälp kan Jonas Fransson hålla undan och kan ta säsongens andra nolla! Mycket nära 3-0 också innan signalen går, men Wiklund missar öppet mål. Men han blev – till hans försvar – lite upphakad i skottögonblicket.

Skott: 6-15

Analys

En lite konstig match där Timrå känns som det lite bättre laget spelmässigt, men man saknar det lilla extra framför mål vilket gör att VIK kan ta tre poäng idag.

Bäst i VIK idag var Jonas Fransson! Men även Conny Strömberg var riktigt bra. Vilka passningar han slog idag som det kunde blivit fler mål på!

Hela laget gör dock en riktigt bra kämpainsats vilket räckte långt idag.