NHL-meriterad back till Västervik

20 september 2020 14:30
Kontrakt

Västerviks IK har under söndagen gjort klart med tidigare Ottawa Senators-backen Andreas Englund. Förra säsongen gjorde han 24 matcher i NHL och 22 i AHL-laget Belleville. Vi i Västerviks IK sänder ett stort tack till Slottsholmen hotell & restaurang AB som varit med och gjort denna värvning möjlig.


Västerviks IK har under söndagen gjort klart med tidigare Ottawa Senators-backen Andreas Englund. – Andreas är en defensiv back. Stor och stark. Goda ledaregenskaper som vi tror vi kommer få användning av, säger sportchef Emil Georgsson om nyförvärvet.

24-årige Andreas Englund spelade i Ottawa Senators säsongen som gick men hans kontrakt har nu gått ut så han är nu free agent. Förra säsongen gjorde han 24 matcher i NHL och 22 i AHL-laget Belleville.

Englund är en rejäl, defensivt skicklig back som spenderade juniortiden i Djurgården, precis som Axel Jonsson Fjällby. Totalt gjorde han 95 SHL-matcher i DIF-tröjan, plus 10 slutspelsmatcher.

Han var även del i laget som tog upp DIF till SHL igen 2014. Dessutom har han vunnit två SM-guld med DIF:s J20-lag.

– Vi blir nu 9 backar i truppen vilket vi inte ser som ett problem. Skador kommer komma och Coronan hänger över oss som en osäkerhet. Att vi får möjligheten att stärka truppen med denna typ av spelare tror vi gör oss gott och ökar en redan stark konkurrenssituation ännu starkare, säger Georgsson.

Englund är 191 centimeter lång och 93 kilo tung. Han lämnade Djurgården och SHL inför säsongen 16-17, då det även blev NHL-debut. Han har spelat 33 NHL-matcher och 228 AHL-matcher. Utöver det har han gjort två A-landskamper och knappt 70 juniorlandskamper.

Andreas Englund på Elite Prospects