Spelarnytt: Trevor Mingoia lämnar Västerviks IK

5 januari 2019 11:30

Under lördagen kom Västerviks IK, Rögle BK och Trevor Mingoia överens om att Trevor kommer att lämna VIK efter den fem matcher långa låneperiod som han spelat för Rögle och istället fortsätta säsongen permanent som RBK-spelare.


Rögle löser därmed Trevor från hans kontrakt med Västerviks IK.

- Trevor har verkligen förtjänat detta och för oss är det såklart ett tungt tapp. Samtidigt gäller det att ta ett helhetsgrepp runt detta. Vi vill vara en klubb där spelare kan utvecklas och ta nästa steg i karriären. Vi måste även se till klubbens främsta i alla lägen. Vi har resonerat över denna situation noggrant och känner att denna lösning var genomförbar, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:
- Jag tycker att alla parter har agerat väldigt professionellt kring denna situation. Rögle har haft all respekt, Trevor har visat stor förståelse och tacksamhet och vi har fått en kompensation som vi tycker är skälig.
- Vi har nu endast tolv forwards i truppen och det gör att vi måste försöka få in en eller två nya spelare. Trevor kommer självklart att saknas, men vi har fortfarande stor tilltro till den trupp vi har, säger Emil Georgsson avslutande.

Västerviks IK tackar Trevor Mingoia för hans tid i klubben och önskar stort lycka till med fortsatta hockeykarriären.

Läs Rögle BK:s nyhet om Trevor Mingoias övergång här.