Matchrapport: VIK kammade noll hemma mot Tingsryd
Publicerad: 2019-09-14
Västerviks Ishockey Klubb förlorade fredagskvällens genrep mot seriekollegan Tingsryds AIF med klara 0-4 på hemmais. Tingsryd visade upp en effektivitet som VIK helt saknade och Anton Svenssons konstmål mellan hans egna ben fram till 0-2 är det bestående minnet från en för rödblåa hockeyfans vidkommande riktigt trist kväll i Plivit Arena.

Sammanfattning

Period ett

Matchen var till en början väldigt mycket böljande spel fram och tillbaka utan att några riktiga chanser skapades.

Redan från start hade VIK många backar borta på grund av skador, vilket inte blev bättre när även Kim Johansson fick kasta in handduken precis innan matchstart.

Det gjorde att VIK fick spela på fem backar, där Erik Ullman var en av dom som bara tränat något pass efter sin tre veckor långa skadefrånvaro. Inga optimala förutsättningar med andra ord.

Nog om det, det var Tingsryd som skulle ta ledningen genom Filip Owesson efter drygt halva perioden.

{!H}

Strax efter är VIK ytterst nära att omgående kvittera, när Erik Aterius missar ett friläge fint framspelad av Peter Krieger. 1-0 skulle stå sig perioden ut. Skotten 9-7.

Period två

Om den första perioden var ganska så jämn och böljande var det hemmalaget som skulle föra det mesta av spelet i den andra perioden. Dock skulle man ha förtvivlat svårt att komma till dom riktigt kvalificerade målchanserna.

Likt den första perioden skulle det var gästerna som gör periodens enda mål efter cirka sex minuter, när Anton Svensson trycker dit pucken bakom Samuel Ward. Och som han gör det, på volley styr han in pucken mellan sina egna ben framför målet.

{!G}

Sett till hur spelet sett ut i perioden är målet inte alls logiskt men det är sällan det är det. VIK fortsätter perioden ut att föra spelet, men några mål skulle vi inte få se. Hemmalagets powerplay hackade, en spelform som tidigare under försäongen varit så bra. Skottstatistik 6-7.

Period tre

Den tredje perioden skulle inte bjuda på allt för mycket målchanser för hemmalaget, utan Tingsryd lyckades stänga ner matchen relativt enkelt.

{!F}

Man skulle också få göra både det trejde och fjärde målet innan matchen var över, varav det tredje i powerplay och det sista i tom bur. Skottstatistik 5-9, totalt 20-23.

Därmed kunde Tingsryd gå igenom försäsongen helt obesegrade med åtta raka segrar.

Analys

VIK gör en helt okej match förutom att man inte sätter dit sina chanser. Man har mycket av spelet i den här matchen.

Att resultat blir 4-0 till Tingsryd spelar mindre roll och inget man ska vara allt för orolig över inför seriepremiären på bortais mot Modo fredag 20 September.

Det mest oroväckande är sjukstugan med VIK:s skadade spelare. Där befinner sig alldeles för bra spelare i dagsläget (Rob Bordson, Kim Johansson, Adam Plant och Henrik Malmström). Hoppas dessa snabbt är tillbaka i spel, för de behövs.

Nu är det dags för seriespel när HockeyAllsvenskan äntligen drar igång, fredag 20 september spelar VIK premiärmatchen borta i Fjällräven Center i Örnsköldsvik mot MODO Hockey.

Första hemmamatchen i serien spelas mot Västerås IK, på måndag 23 september. Nedsläpp klockan 19.00, köp biljett här!