Spelarnytt: Oskar Drugge klar för Västervik, Alexis Binner lämnar för AIK

11 december 2019 22:00
Spelarnytt

Västerviks IK har under onsdagen kommit överens med AIK om att värva 27-årige backen Oskar Drugge för resten av säsongen. I motsatt riktning går 21-årige backen Alexis Binner. Överenskommelsen är ömsesidig mellan spelarna och båda föreningarna. Oskar Drugge ansluter till VIK under torsdagen.


- Det är en trade som är bra för alla parter. Vi och Alexis känner att vi inte fått ut max av varandra och vi känner Oskar sedan tidigare, så när tillfället dök upp och den här lösningen presenterades kändes det bra mot givna förutsättningar, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, som fortsätter:

- Oskar är en kreativ back som kan hjälpa oss offensivt men också en VIK:are som vi får tillbaka till klubben.

- Samtidigt vill jag passa på att tacka Alexis för hans insatser i klubben och önska honom lycka till framgent, säger Emil Georgsson avslutande.

Så här säger Oskar Drugge om flytten tillbaka till Västervik:

- Det känns kanon att komma till Västervik. Jag har inte fått ut min potential i AIK, men det känns fantastiskt att komma till Västervik nu igen och kunna hitta tillbaka till mitt spel igen. Jag hoppas jag kan hjälpa laget till en plats i playoff.

Oskar Drugge är 27 år gammal högerfattad back och har spelat totalt tre säsonger i Västerviks IK mellan 2015 och 2018. Han stod då för 76 poäng på 142 serie-, kval- och slutspelsmatcher i VIK. Förutom den här höstens spel i AIK i HockeyAllsvenskan spelade Oskar i SHL med Timrå IK förra säsongen.

Oskar Drugges spelarprofil på Eliteprospects