J20: Vimmerby - Västervik 2-7
Publicerad: 2019-10-30
J20 Matchrapport
VIK vann derbymatchen borta mot Vimmerby på tisdagskvällen med 7-2. Segern grundlades i första perioden som vanns med 4-1. VIK ligger på andra plats två poäng efter Nässjö.

Vimmerby Hockey - Västerviks IK

Första perioden

Vi får en riktigt dålig start då Vimmerby gör 1-0 efter 33 sek. Vi jobbar oss in i matchen och kvitterar till 1-1 efter 5.17 genom mål av Manfred Träff Williams assisterad av David Andersson och Olle Hanson.

Vi för matchen och har det mesta av spelet utan att få utdelning. Vimmerby kontrar en del och är inte ofarliga. Vi lyckas ta ledningen 1-2 genom Liam Tampöld som skjuter förbi backen. Tid 15.41.

Efter 16.29 gör Hampus Sjöblad, assisterad av David Andersson och Manfred Träff Williams, 1-3 i PP snyggt!

19.23 gör Hampe 1-4 från samma position i PP, passningspoäng även den här gången från David Andersson och Manfred Träff Williams.

Andra perioden

Vi startar perioden bra och är lite aggressivare än i första perioden. Vi är nära att utöka ledningen i PP efter ca fem min. Vi åker på utvisning men klarar BP bra.

Efter 10.34 görJoakim Strandljung 1-5. Två minuter senare gör Arvid Fagerström 1-6 snyggt framspelad av Herman Frisk och David Hermansson. Vi avslutar perioden i spel 3-5 som vi fixar bra.

Tredje perioden

Inledningen är väldigt avslagen och lite lojt från vår sida och när vi slarvar kan Vimmerby reducera till 2-6 Tid 8.33. Vi tar tag i det lite mer efter halva perioden och efter 11.20 kommer Herman Frisk fri och sätter 2-7. Vi har ytterligare några lägen bla i PP. Men resultatet står sig tiden ut.

Analys

Vi gör en okej första period framförallt sista halvan av den. Två snygga mål i PP. Andra perioden är vår bästa spelmässigt även om det ibland blir något pass för mycket. Sista blir lite avslaget och känns som vi har bra kontroll och spelar av matchen.