Truppnytt: Västerviks IK och Anton Sundin går skilda vägar

4 november 2019 18:06
Truppnytt

20-årige backen Anton Sundin har haft svårt att få speltid i Västerviks IK i inledningen av säsongen och när VIK nu får tillbaka backar från skador är bedömningen att chanserna för speltid minskar ytterligare. För att Anton ska kunna få tillräckligt med speltid har därför VIK och Anton kommit överens om att bryta kontraktet och göra Anton fri att gå till vilken klubb han vill. Västerviks IK tackar för Anton Sundins tid i klubben och önskar stort lycka till med fortsatta hockeykarriären.


Anton Sundin, 20, skrev kontrakt med VIK i april och anslöt till klubben i somras efter att ha spelat JSM-slutspel med Frölundas J20-lag i våras. Förra säsongen hann han också testa på spel med Graz99'ers i österrikiska ligan EBEL.

Den 193 cm långe och 89 kg tunge backen har startat elva seriematcher och även samtliga sju försäsongsmatcher för VIK denna säsong, men han har inte hamnat i poängprotokollet.

- En ung och utvecklingsbar back som Anton behöver speltid för att fortsätta utvecklas och vi kan inte erbjuda tillräckligt mycket tid här i VIK just nu, därför har vi kommit överens med Anton om att bryta kontraktet här och nu, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:

- Var karriären fortsätter för Anton är i skrivande stund oklart, men jag är säker på att han hittar en bra ny klubb snabbt. Vi vill tacka Anton för hans tid här i Västerviks IK och önska stort lycka till med fortsatta hockeykarriären.

Anton Sundins profil på Eliteprospects