Matchrapport: VIK förlorade mot Väsby på hemmais
Publicerad: 2020-10-17
VIK förlorade fredagskvällens match mot Väsby med 3-4 efter att man varit i ledningen tills det återstod 10 minuter av matchen. Där tappade man matchen fullständigt och Väsby kunde vinna matchen. Väsby:s segermål kom med bara 1,5 minut kvar av matchen. VIK tryckte på i slutet men lyckades in forcera in en kvittering.

VIK skulle annars från första nedsläpp sätta högsta möjliga fart och redan i första bytet är kapten Joakim Hagelin framme och nära att ge VIK en drömstart på matchen. I samband med det får man ett powerplay.

Det powerplayspelet lyckas man inte förvalta men man spelar bra.

Efter det tappar VIK greppet om matchen och Väsby får allt mer att säga till om. En böljande hockey som svängde fram och tillbaka vilket passade gästerna bäst.

Väsby skulle också snyggt ta ledningen i slutet av första genom Johannes Nilsson.

{!D}

VIK skulle komma tillbaka i den andra perioden och det skulle gå fort mellan kvitteringen och ledningsmålet.

Först är det Tim Wahlgren som pricksjuter kvitteringen i powerplay för att i bytet efter ta tillvara på slarv från gästerna som Eetu Tuulola inte är sen att utnyttja.

VIK skulle gå till periodvila och ledning inför tredje perioden, en ledning som kändes skör där gästerna hade sina lägen till kvittering men Daniel Marmenlind i VIK målet storspelade.

I den sista perioden skulle VIK i ett snyggt anfall göra 3-1 genom Kellen Jones och då trodde nog många att fjärde raka segern var inom räckhåll.

DÅ kom raset med 10 minuter kvar av matchen. Från ingenstans lyckas man båda reducera och kvittera och med 1,5 minut kvar av matchen skulle man snyggt spela ut VIK och ta ledningen. VIK försökte i slutet att forcera in kvitteringen men man lyckades inte denna kväll och första förlusten ett faktum.