J18 föll mot ett starkt Olofström
Publicerad: 2022-01-18

VIK höll på att få en mardrömsstart på matchen där Olofström började bäst, efter blott 50 sek passerar pucken VIKs målvakt för dagen Villhelm Sigfridsson men räddas på mållinjen av en av backarna. Olofström ligger på och får många långa anfall mot hemmalaget. Det är dock VIK som lite ologiskt tar ledningen i matchen efter ett fint anfall som slutar med en rökare i nättaket av Theo Sandfält. Målet tar in VIK i matchen och perioden jämnar ut sig. VIK får även 3 PP-chanser under perioden men lyckas inte utnyttja dom. Med blott 2 minuter kvar av perioden lyckas Olofström kvittera och perioden slutar ganska rättvist 1-1.

VIK startar period 2 med några sekunders powerplay men lyckas inte utöka ledningen, utan det blir istället Olofström som tar ledningen direkt efter powerplayet. VIK drar sedan på sig sin första utvisning men spelar ett bra boxplay. Perioden blir ganska svängig utan något direkt ordnat spel från något av lagen men ju längre perioden går ju mer tar Olofström över och dom gör 1-3 efter ca 13 minuter. VIK jobbar och sliter men har svårt att skapa något tryck, Olofström håller i taktpinnen men VIK sticker upp då och då i lite farliga kontringar. När 1-4 kommer i slutet på andra känns det redigt tuff och VIK har en rejäl uppförsbacke inför sista perioden.

VIK får en dålig start på sista perioden när Olofström sätter 1-5 efter 2 minuter och det känns som att det är spiken i kistan. Olofström sköljer dessvärre över VIK i sista perioden som inte orkar kämpa emot längre. Både 1-6 och 1-7 kommer innan halva sista perioden är spelad. Frustrationen i VIK är tydlig och slutet på matchen blir ganska grinig. VIK får chansen med PP i 5 minuter men det märks att det är ett slutkört VIK som inte skapar något alls under denna tid.

Olofström vinner matchen rättvist och det var tydligt att man var numret för stora för VIK idag. Nya tag i nästa hemmamatch mot IK Oskarshamn 23/1 klockan 14:00.

VIK J18 – Olofströms IK 1-7 Målskytt VIK: Theo Sandfält Skott: 22 - 43