Spelarnytt: Emil Eriksson kommer in och Rob Bordson lämnar Västerviks IK

15 februari 2020 12:40
Spelarnytt

Under lördagen kom Västerviks IK överens om ytterligare två förändringar i spelartruppen. Dels lämnar amerikanske 31-årige centern Rob Bordson klubben för fortsatt spel i finska högstaligan. Samtidigt lånar Västerviks IK nu 24-årige centern Emil Eriksson från HC Dalen i HockeyEttan. Båda spelarna ansluter till sina nya klubbar omgående.


Rob Bordson kom till Västervik i somras, efter att ha missat hela föregående säsong i österrikiska Dornbirn Bulldogs på grund av en allvarlig knäskada. Dessförinnan hade Rob spelat två säsonger i tyska DEL-ligan och innan dess sex säsonger i AHL.

Under den här senaste säsongen har Rob Bordson från sin centerposition i förstakedjan stått för 34 (10+24) poäng på 38 matcher, vilket varit bäst i klubben fram till nu.

Nu fortsätter hockeykarriären i finska högstaligan Liiga och VIK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om Rob Bordson:

- Rob har gjort en bra säsong hos oss. Han kom in lite som ett frågetecken i och med skadan, men ju längre säsongen led har han visat att han besitter en grym skicklighet, framförallt offensivt. Vi önskar honom lycka till i framtiden.

Foto: Johan Dali / Frilansfotograferna

Emil Eriksson till Västerviks IK!

Emil Eriksson heter Västerviks IK:s nye inlånade center på lördagen. Emil är 24 år gammal och lånas ut från HC Dalen i HockeyEttan. Dessförinnan spelade Emil tre säsonger i Vita Hästen i HockeyAllsvenskan och i Örebro Hockeys organisation med spel i u-lagen och juniorlagen. Emil Eriksson har även provat på SHL-spel i Örebro under 11 matcher. Emils moderklubb är IFK Kumla.

Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef, kommenterar lånet av Emil Eriksson så här:

- Emil är en smart center som framförallt har sina styrkor i defensiva spelet. Jag tycker dock att han också har utvecklat sin offensiva sida i Dalen i år.

- Han är en spelare med rutin från HockeyAllsvenskan och vet nivån. Det ser vi som extra positivt och han kommer bli ett bra tillskott och öka konkurrensen här i slutet.

Emil Erikssons spelarprofil på Eliteprospects: