J18: Västerviks IK - Värnamo GIK 9-0
Publicerad: 2019-02-13
J18
Det blev både serieseger och målfest i söndags när Västerviks IK J18 vann hemma i Plivit Trade Hallen mot Värnamo GIK med 9-0. "Det är imponerande att se laget offra sig i alla lägen trots att det går lätt", säger ledarna. Villiam Torstensson gör 3+2 och Olle Hansson 2+2. Gustav Lindblad gör sitt första mål och nollan hölls av Kristoffer Solstad.

Förstaa Perioden

Seriesegern stod på spel idag och det visades vara tillräckligt för att grabbarna skulle ut och gasa från första nedsläpp. Värnamo kom med kort om folk och vi visste att om vi skulle spela vårt spel skulle de aldrig orka stå emot oss. Vi vinner första perioden med 3-0 och skjuter 17 skott, mot Värnamos två.

Andra perioden

Vi fortsätter att föra spelet, det känns som att vi har pucken i stort sett hela matchen. Vi gör två mål den här perioden, skotten blir 17-9.

Tredje perioden

Nu öser vi på igen och gör tre mål inom loppet av 44 sekunder och det känns som att det kan rinna iväg ordentligt. Vi gör ett mål till men det stannar där, alltså 9-0. Skotten i sista är 24-3, totalt 58-14.

Analys

Vi gör återigen en bra match och håller oss till det spelet vi vill spela. Även om det går enkelt, så täcks det skott och det jobbas hårt överlag. Det är imponerande och visar på bra karaktär i laget.

Många fina mål fick vi se där Ville Torstensson och Olle Hansson hade bra kemi. Kul att Gustav Lindblad fick spräcka sin målnolla med ett snyggt avslut och en fin målgest.

Mål och Assist

Villiam Torstensson 3+2

Olle Hansson 2+2

David Hermansson 1+1

Herman Olsson 1+0

Herman Frisk 1+0

Gustav Lindblad 1+0

Svante Kopp 0+2

Petter Haglund 0+1

Anton Fredriksson 0+1

Calle Bülow 0+1

Hugo Salomonsson 0+1

Matchfakta Stats Swehockey Västerviks IK J18 - Värnamo GIK 9-0

J18 Division 2 Slutspel

Jonas Eilersen