Publicerad: 2018-12-03

Värnamo GIK - Västerviks IK 5 - 7

(2-2, 1-3, 2-2)

1:a Perioden

Vi gör ett bra första byte och följer upp med mål i andra bytet. Målskytt Ville Torstensson ass Hampus Sjöblad och Gabriel Ringdahl 49 sek. Vi fortsätter bra och får pp efter ca 5 min men där ställer vi till det och Värnamo kvitterar till 1-1 . Vi gör det okej minuterna efter och skapar några halvchanser . Men när vi åker på utvisning kan Värnamo ta ledningen med 2-1 tid 14 min. Minuten senare får vi pp och kan kvittera efter bra spel. Målskytt Calle Jacobsson ass David Andersson och Hampus Sjöblad tid 15.34. Vi reder sedan ut bp bra och ställningen är 2-2 efter första.

2:a Perioden

Värnamo börjar andra lite bättre men vi jobbar oss tillbaka och kan också ta ledningen genom Ville Torstensson efter 4.26 . Vi har pp direkt efter utan att få utdelning. Efter ca tio minuter får vi utvisning men minuten efter så får Värnamo utvisning och spel 4-4 med böljande spel. Vi spelar sedan pp och lagom när Värnamo blir fulltaligt kan Ville Torstensson göra sitt tredje mål och utöka ledningen till 4-2 tid 13.05 Då känns det som vi har bra kontroll, men så får vi återigen spela bp som vi klarar bra men precis när vi är fulltaligt kan Värnamo göra reducera till 4-3 lite olyckligt. Vi lyckas dock göra mål i slutminuten och gå till pausvila med 5-3 ledning. Målskytt Olle Hanson framspelad av Alexander Rehn.

3:e Perioden

Värnamo rivstartar och gör mål efter 47 sek. De får energi av målet och skapar flera målchanser,men vi håller tätt. Vi höjer oss efter 4- 5 min och jämnar ut spelmässigt. Efter ca 8 min kan Victor Lounis göra 6-4 ass Alexander Rhen och då känns det lite lugnare för en stund. Men lugnet varar inte länge då Värnamo reducerar till 6-5 i numerärt överläge. Tid 12 min. Men vi ger oss den på att vi ska ha tre pinnar och i den 14min kan Manfred Träff Williams sätta dit pucken till 7-5 ass David Andersson och Calle Jacobsson Vi avslutar matchen bra och fixar 3 poäng

Analys:

som vanligt mot Värnamo så blir det en jämn och bra match . Denna gång är det vi som lyckas ta hem segern som också innebär serieseger och spel i juniorettan efter jul. Vi gör det bra i offensiva spelet men av försvarsspelet finns det mer att önska. Vi visar upp bra energi och ett härligt go som är nog så viktigt.