Matchrapport: VIK segrade i tät match
Publicerad: 2021-03-03
Matchrapport
VIK fortsätter på vinnarspåret och tog på tisdagskvällen femte raka segern. Ett sent avgörande av Victor Öhman i numerärt överläge i slutminuterna gav VIK tre nya poäng. Matchen slutade 3-1 efter att Jacob Bjerselius gjort sista målet i öppen kasse. VIK bröt därmed Timrås svit på fyra raka segrar på bortais.

Det var dock serieledande Timrå IK som började matchen bäst. Rättvist så tog man också ledningen med 0-1 genom Viktor Lodin. VIK lyckades att jämna ut spelet och kvitterade till 1-1 efter 11:28 genom Joakim Hagelin. Man fick också ett gyllene läge att ta ledningen i slutminuterna av den första perioden då en bortaspelare visats ut men 1-1 var ställningen efter en spelad period i Plivit Arena.

Även i den andra perioden så var det gästerna som började bäst och man hade också några bra lägen att ta ledningen. VIK, likt den första perioden, spelade upp sig ju längre perioden gick och man skapade också några lägen att ta ledningen. Bästa möjligheten fick man i slutet av perioden då bortaspelare fick besöka utvisningsbåset två gånger kort efter varandra. Dock utan framgång för VIK:arna och den andra perioden förblev mållös.

Även den tredje perioden bjöd på disciplinerat försvarsspel från bägge lagen. Närmast ledningsmål inledningsvis var gästerna men poängligaledaren Jonathan Dahléns skott träffade i stolpen efter drygt sju spelade minuter. Även denna perioden såg ut att bli mållös men när en Timråspelare åter visats ut sent i en period så avgjorde Victor Öhman i efterföljande spel i numerärt överläge. Gästerna begärde Timeout och lyfte ut målman Jacob Johansson i jakten på kvittering. Istället för kvittering så utökade Jacob Bjerselius till 3-1 vilket också blev slutresultatet i en tät drabbning.

Tabellen efter måndagens match

VIK är nu uppe på en femte plats i tabellen och har för närvarande åtta poäng till godo i jakten om den viktiga sjätteplatsen.

{!A}

Nästa match

Ny match redan på fredag 5/3 då laget är i Norrköping för att möta Vita Hästen. Ett Hästen som på tisdagskvällen bortaslog Björklöven med 1-4.