Västervik lånar in backen Filip Hedberg från Wings

1 januari 2018 16:14

Västerviks IK väljer att testa den 20-årige backen Filip Hedberg (till höger på bilden ovan) som just nu spelar i Wings i HockeyEttan. Hedberg lånas under två veckor och finns tillgänglig för spel under fyra matcher.

Filip Hedberg är född 1997 i Örnsköldsvik och har spelat juniorhockey i både MODO Hockey, Leksands IF och AIK. De två senaste säsongerna har Filip testat på spel i HockeyAllsvenskan med först Leksand och därefter med AIK. Denna säsong har den välväxte högerhänte backen spelat i Arlanda Wings i division ett och nu får han alltså chansen att visa upp sig fyra matcher i Västerviks IK.
Västerviks IK:s vikarierande sportchef Johan Rothlind kommenterar lånet så här:
*- Vi behöver fylla ut vår trupp med en sjundeback och såg en möjlighet att låna in Filip. Han får chansen att visa upp sig på allsvensk nivå igen och vi får honom på plats redan idag när laget återupptar träningen efter nyår. Vi har därmed med honom mot Tingsryd borta på onsdag.*
*- I Filip får vi in en spelskicklig back som är skridskostark trots sin storlek. Våra förväntningar är att Filip ska få en chans att spela för en eventuell framtida plats i Västerviks IK.*
Lånet av Filip Hedberg medför inga extra kostnader för Västerviks IK och gäller till och med VIK:s hemmamatch mot IK Oskarshamn fredag 12 januari.