Stark seger av J20 inför juluppehållet
Publicerad: 2021-12-19
J20
VIK J20 tar en viktig seger hemma mot IK Pantern på lördagen. Trots att man drar på sig mycket utvisningar kan man hålla undan från skånelaget som dock gör sina två mål i powerplay

VIK har en bra inledning på matchen och får även ett tidigt powerplay med sig men lyckas inte förvalta det, istället drar man på sig en utvisning minuten senare som Pantern utnyttjar direkt och vi har 0-1.
VIK går dock inte ner sig efter målet utan fortsätter att trumma på och när man får sitt andra powerplay så gör man inga misstag utan efter fint spel kan Filip Windahl vända in från kanten och överlista målvakten i Pantern. 1-1 efter tretton minuters spel.
Två minuter senare gör Kalle Linnsand mål när han slänger iväg ett höstlöv från blå som letar sig hela vägen fram till nätet. VIK gör en mycket bra första period och leder rättvist.

Andra börjar precis som första med att VIK tar tag i taktpinnen. Sen börjar man tyvärr dra på sig en del utvisningar och VIK får visa upp ett fenomenalt boxplayspel. Pantern är dock inte ofarliga i powerplay och Manoa Cambronero-Svensson i målet får visa upp att han har klassen som krävs för att J20 ska kunna gå långt denna säsong när han bjuder på en superräddning i ett av boxplayen.
Emellan alla utvisningar fortsätter VIK rada upp chanser b.la. så har man ett direktskott i ribban av Christian Jonsson.

VIK har två utvisningar i mittperioden och man är grym i samtliga boxplay men de rycker sönder perioden lite och sista halvan blir det lite Hawaii-hockey där det bara svänger fram och tillbaka och inget av lagen styr matchen.
Perioden blir mållös och VIK är fortsatt i förarsätet inför sista perioden.

{!E}

VIK börjar sista akten i boxplay men fortsätter kämpa redigt bra i boxen och dödar den utvisningen utan större problem. VIK tar verkligen kommandot i matchen när man blott 44 sekunder efter att ha dödat utvisningen sätter 3-1 genom William Bengtsson.

VIK fortsätter dessvärre att dra på sig en del utvisningar och när det blott en minut efter sitt ledningsmål blev två minuter till på botbänken kunde inte VIK stå emot längre utan Pantern lyckas göra 3-2.
Efter målet tar Pantern för första gången i matchen över initiativet lite och puckarna studsar inte alls VIKs väg. Halvvägs in i perioden tappar Pantern trycket då man drar på sig en utvisning och VIK börjar rada upp många bra lägen att göra ett fjärde mål och det skulle komma så småningom.
En fenomenal passning av Liam Tampöld friställer August Åhman som kommer fri med målvakten och gör inget misstag. Klockan visar att det är knappt fyra minuter kvar av matchen när målet kom.

VIK har ytterligare att skott i ramen när Carl-Henrik Edwardsson visar upp sitt fina handledsskott när han drar ett stenhårt skott i stolpen bara sekunder efter 4-2-målet. VIK har spelat så pass bra att man känner sig rätt trygg med en tvåmålsledning med bara fyra minuter kvar men då händer det som inte får hända.

VIK drar på sig en utvisning och samtidigt gnälls det ifrån VIK-båset så man får ytterligare en utvisning. Alltså får man spela tre mot fem i hela två minuter i slutet på matchen, tillåt mig att påminna om att Pantern har gjort sina två tidigare mål i matchen i just powerplay. Nu blev det nervöst på riktigt men som jag skrivit så många gånger redan så var defensiven med målvakten Manoa i spetsen riktigt grym idag.
Killarna kämpar och sliter riktigt, riktigt bra i boxplay och alla avslut som Pantern tar så ser man till att Manoa har fri sikt och han är hur stabil som helst. Det blir inga fler mål i matchen utan VIK kan gå på julledigt med en seger i ryggen.

VIK vinner denna match rättvist, man är det klart bättre laget i princip hela matchen. Det negativa är väl att man drar på sig lite mycket utvisningar och trots fenomenalt boxplay-spel så kommer ju Panterns två mål i just powerplay.