Matchrapport: Vita Hästen borta slutade med förlust
Publicerad: 2019-02-06
Västerviks IK spelade borta mot HC Vita Hästen i Himmelstalundshallen på onsdagskvällen. Efter en mållös första period blev det tyvärr förlust med 4-2 och inga poäng med i bagaget söderut på E22:an. Victor Öhman gjorde båda målen.

Sammanfattning

Period ett

En första period där hemmalaget var det lite bättre laget och skapade lite mer medan VIK spelade mer defensivt. Varsin utvisning drar man på sig i första, men inget av lagen får till något vidare spel.

Närmast mål har Vita Hästen varit och det var efter cirka 13 minuter, där Christopher Fish var inblandad.

Med lite tur kunde VIK hålla undan. Bäst i VIK i första var Emil Kruse.

Skott: 12-6.

Period två

I period två kom det lite mål. Efter en bra period i anfallszon av VIK tar man också ledningen genom Victor Öhman efter 6:29, när han framför målvakten kan ta ner pucken med bröstet och för att sedan lyfta upp den i nättaket.

Det är nära att Vita Hästen reducerar halvminuten senare men pucken tar i ribban.

Hemmalaget skapar lite chanser och med en avvaktande utvisning på VIK så kvitterar Hästens Wilhelm Westlund efter 11:10 med ett skott från blå.

Efter 12:01 åker Henrik Rommel på ett matchstraff för tackling i huvudet på Kellen Jones. Även Kellen visas ut för en interference på två minuter. Först alltså spel fyra mot fyra i två minuter, innan VIK får spela i numerärt överläge i tre minuter.

VIK får inte till det riktigt. Istället kan Jesper Samuelsson, jubilaren med 500 matcher i Vita Hästen och 500 på kvällens specialtröja, göra 2-1 på en kontring efter 15:41.

Strax efter målet är det nära att Öhman kan få in pucken efter ett misslyckat skott, men målvakten kan knipa ihop skydden och ta pucken.

Skott: 12-11.

Period tre

Efter 4:20 kan VIK kvittera Hästens ledning, när Victor Öhman trycker in sin egen retur. Fyra minuter senare är det också nära att VIK kan ta ledningen i matchen, men Jacob Bjerselius missar målet i ett kanonläge.

VIK får till bra tryck mot hemmalaget, men tyvärr slutar det med att Darren Nowick drar på sig en utvisning för interference. Det utnyttjar Vita Hästen och redan efter tio sekunder ligger pucken i mål bakom Kruse.

Perioden rullar på med lite chanser åt båda håll men med två och en halv minut kvar visas Erik Ullman ut två minuter. VIK tar time out och plockar sedan ut Kruse ur målet, men det slutar med att Marcus Eriksson kan göra 4-2 i tom bur.

Skott: 5-15.

Analys

VIK förlorar bortamatchen mot Hästen lite på grund a avineffektiviteten och att man drar på sig utvisningar i fel lägen. Man hade verkligen lägen att göra fler mål, men det ville sig inte idag. Resultaten gick dock VIK:s väg och man behåller tionde platsen i tabellen.

Nu kommer två hemmatcher på rad och på lördag kommer Södertälje på besök. Ett lag som ligger åtta med fem poäng mer än VIK. Matchen börjar 15:15.

Köp biljett nu!

{!C}

Matchfakta

HC Vita Hästen - Västerviks IK 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

0-1, 26:29: Victor Öhman, ass Niklas Enberg & Erik Ullman

1-1, 31:10: Wilhelm Westlund, ass Linus Andersson

2-1, 35:42: Jesper Samuelsson, ass Marcus Eriksson (SH1)

2-2, 44:20: Victor Öhman, ass Darren Nowick

3-2, 51:24: August Gunnarsson, ass Marcus Eriksson & Jesper Samuelsson (PP1)

4-2, 59:07: Marcus Eriksson, ass August Gunnarsson & Jesper Samuelsson (PP1 ENG)

Skott: 29-32 (12-6, 12-11, 5-15)

Publik: 2144 åskådare