Matchrapport: Kristianstad - Västervik 4-1
Publicerad: 2019-11-03
Det blev ingen tredje raka seger för Västerviks IK. Kristianstads IK blev en för tuff uppgift. VIK:arna fick dock en fin start på matchen efter ett tidigt mål av Darren Nowick. Hemmasegern grundlades i andra perioden, en period Västerviks IK förlorade med 3-0. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-1 efter ett avslutande mål i tom bur.

Sammanfattning

Första perioden

Hemmalaget Kristianstad IK kommer ut med hög fart och skapar tryck inledningsvis. VIK:arna lyfter sedan upp spelet och gör även 1-0. Slitvargen Darren Nowick är målgöraren.

Efterföljande minuter skapar Västerviks IK ytterligare chanser för att utöka ledningen. Man får också chansen i numerärt överläge. Trots hårt tryck lyckas hemmalaget freda sig.

Kristianstad skulle få ett kanonläge till kvittering i slutet då en VIK:are visats ut. Man klarar situationen och får även en utvisning med sig inför andra perioden.

Skott: 18-11

Andra perioden

Kristianstad reder ut VIK:s tidiga powerplay. Den andra perioden hinner inte bli sju minuter gammal innan hemmalaget kvitterat. En tilltrasslad situation och 1-1 på resultattavlan. Målskytt: Fredrik Hansson.

Karlin och Johansson väljer då att ta time out i hopp om att väcka spelarna. Dock utan önskad effekt.

Hemmalaget skulle både ta ledningen och även utöka den innan periodvilan. Anton Heikkinen gör 2-1 och bara nio (!) sekunder senare utökar Malte Sjögren till 3-1.

Kristianstad skulle även få chansen att göra 4-1 på straff innan den tunga andra perioden var över för VIK:arnas del. Inget mål den gången dock.

Skott: 16-9

Tredje perioden

Kristianstad får spela i numerärt överläge tidigt i den tredje perioden. Dock utan framgång.

VIK går framåt i jakten på poäng, men hemmalaget har bra koll på händelserna.

Karlin och Johansson lyfter ut Ward i slutminuterna men istället gör skåningarna mål i öppen kasse. 4-1 blir slutresultatet.

Skott: 10-9, 44-29 totalt.

Analys

Det blev ingen trejde raka seger för Västerviks IK. En medioker insats med alldeles för mycket misstag blir för kostsamt.

Kristianstad IK vinner efermiddagens match välförtjänt och om inte Samuel Ward i målet varit genomgående stabil, så hade segersiffrorna kunnat bli större.

Nu väntar en dryg veckas uppehåll från spel i HockeyAllsvenskan innan Västerviks IK reser till Tingsryd för bortamatch i Nelson Garden Arena på måndag 11 november.

Nästa hemmamatch är onsdag 13 november, då BIK Karlskoga kommer på besök till Plivit Arena. Biljettlänk hittar du här, kolla gärna in det fina kompiserbjudandet!

Matchfakta

Kristianstads IK - Västerviks IK 3-1 (0-1, 3-0, 1-0)

0-1, 04:46: Darren Nowick, ass Rob Bordson & Niklas Folin

1-1, 26:48: Fredrik Hansson, ass Amil Krupic & Johan Lundgren

2-1, 33:48: Anton Heikkinen, ass Kalle Miketinac & Tony Pappila

3-1, 33:57: Malte Sjögren, ass Gustav Willman Borvik

4-1, 42:55: Malte Sjögren, ass Daniel Andersson & Gustav Willman Borvik (ENG)

{!E}

Västervik ramlar ner från nionde till tionde plats, när Vita Hästen kättrar förbi VIK efter sin övertidsseger mot AIK.

Kristianstad gick förbi Tingsryd och hoppade upp från åttonde till sjunde plats i tabellen.