Förändring i spelartruppen - Ny målvakt

31 maj 2020 12:45
Kontrakt

VIK har i helgen gjort klart med ytterligare en målvakt. Det är storväxte 24-årige Zackarias Skog som ansluter till truppen. Tyvärr kommer Samuel Ward förmodligen att tvingas till operation och kommer inte att kunna vara med vid säsongstart. Målvaktsparet när säsongen börjar är alltså Daniel Marmenlind och Zackarias Skog. Välkommen till Västervik Zackarias!


I helgen har Västerviks IK gjort klart med en ny målvakt då Samuel Ward förmodligen tvingas till operation pga sin höftskada. Det är 24-årige Zackarias Skog som närmast kommer från American International College som spelar i NCAA.

De senaste fem säsongerna har Zackarias tillbringat på andra sidan atlanten. Juniortiden spenderades i Frölundas organisation. Snart 25-årige Zackarias kommer från Göteborg och har Hovås som moderklubb.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om sin nya målvakt:

- Samuel, Gabbe och jag har haft en dialog om hans skada ett bra tag. Efter månader av rehab och ingen förbättring så är operation den sista utvägen som det verkar. Vi lider med Samuel att han inte får ordning på sina problem och efter den säsongsstarten han hade ifjol så förstår vi att det är frustrerande för honom, säger Emil Georgsson.

- Vi måste dock säkerställa att vi har två målvakter som är 100 % till ispremiär och Samuel är helt införstådd att vi behövt ta in en ersättare för honom.

- Zackarias är en storväxt och intressant målvakt. Gått via College och haft en bra utveckling senaste säsongerna. Bland annat har han varit på Chicago Blackhawks camp 2019. Vi är glada över att hittat en lösning med Zackarias och tror att det blir en bra kamp mellan honom och Daniel om förstaspaden.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

72 Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år

13 Fabian Ilestedt, forward, 24 år

8 Anton Blomberg, forward, 24 år

16 Saku Kinnunen, back, 25 år (SF)

11 Alexander Anderberg, back, 23 år

59 Cody Bradley, center, 25 år (Can/USA)

3 Michael Kapla, back, 25 år (USA)

10 Gerry Fitzgerald, center, 26 år (Can)

17 Gilbert Gabor, forward, 24 år (Sve/Slo)

33 Zackarias Skog, målvakt, 24 år

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21

Mattias Karlin, huvudtränare

Gabriel Remelin, målvaktstränare

Felix Gustafsson, materialare

Zackarias Skogs spelarprofil på Eliteprospects::