Matchrapport: Slutspelsförlust 4-1 mot Leksand borta på lördagskvällen
Publicerad: 2019-03-16
Västerviks IK är bortspelade från chanserna till förstaplatsen i slutspelsserien efter förlust mot Leksand med 4-1 på lördagskvällen. Man började perioderna bra, men tappade allt mer ju längre tiden gick. Leksand vinner matchen rättvist och behåller förstaplatsen. VIK:s målskytt var Kim Johansson i lagets rivstart i tredje perioden. Ny match på måndag borta mot MODO innan säsongen avslutas hemma mot BIK Karlskoga på onsdag.

Period ett

VIK startar matchen på ett bra sätt och kommer till flera bra avslut första fyra minuterna.

Sedan tar Leksand över matchen mer och mer.

Hemmalaget skapar flera bra chanser, bland annat hade Oskar Lang ett bra läge. Men Adam Ohre, som fick chansen i kassen idag, gör en bra räddning.

8:08 kommer första målet och det är Linus Persson som kan slå in en retur från Ohre.

Knappa minuten senare blir Thomas Valkvae-Olsen frispelad, men Ohre gör återigen en bra räddning.

Leksand trycker tillbaka VIK och till slut kommer också 2-0 fullt rättvist. Mål Mattias Karlsson på pass från Daniel Gunnarsson.

VIK kommer inte upp normal standard och Leksand är klart hetare än sina gäster.

Skott: 18-5.

Period två

VIK börjar även andra perioden skapligt men det lilla sista saknas.

4:28 får VIK spela powerplay, men man kommer knappt till avslut och Leksand försvarar sig bra.

6:50 är det Leksands tur att spela PP efter att Pierre Gustavsson hakat upp Oskar Lang i ett läge med öppet mål.

Efter att Ohre räddat ett par bra lägen så orkar inte VIK hålla undan längre. Anton Karlsson får en sidledspassning där Adam inte riktigt hinner över. Anton kan distinkt skjuta över axeln på Adam och ribba in med 30 sekunder kvar av utvisningen.

Några minuter senare får VIK till en spelvändning, men passningen från Kellen Jones till Erik Ullman är inte den bästa och chansen rinner ut i sanden.

15:08 får VIK en ny chans att reducera när Thomas Valkvae-Olsen visas ut för en hakning. Leksand kan hålla undan och Leksand leder med 3-0 inför tredje perioden.

Skott: 10-4.

Period tre

Bra start även i tredje perioden och redan efter 26 sekunder kan Kim Johansson lyfta in pucken i mål från sin backposition.

VIK fortsätter spela bra och Leksand får slå ifrån sig emellanåt.

Knappa nio minuter spelade har VIK en puck i ribban från Edwin Johansson.

11:02 drar VIK på sig en onödig utvisning när Wahlgren trycker in en leksing i VIK:s bås, men VIK håller undan bra och Leksand skapade ingenting.

Inför tredje perioden lovade Mattias Karlin i CMores intervju att man skulle få fart på spelet genom att plocka ut målvakten. Han höll vad han lovade och med drygt sex minuter kvar plockade han ut Adam Ohre för att spela sex mot fem.

VIK fick till lite chanser i slutet och det var nära en reducering, men det slutade med att David Rundqvist kunde lägga in 4-1 i tom bur.

Skott: 8-11, totalt 36-20.

{!F}

Analys

VIK gör ingen av sina bättre matcher idag mot Leksand. Hemmalaget var hetare och vinner matchen rättvist.

Det var i sista perioden som man skapade lite chanser, då Leksand blev lite för passiva och bara bevakade sin ledning.

I och med förlusten har VIK inte ens en matematisk chans att komma etta i tabellen. Nu gäller det bara att avsluta på ett bra sätt och gå ut och ha roligt under säsongens avslutande två matcher.

Adam Ohre fick chansen mellan stolparna idag och gjorde det bra.

VIK åker direkt efter matchen till Örnsköldsvik för match mot Modo på måndag för att sedan avsluta mot Karlskoga hemma på onsdag.