J20: HA74 - Västervik 3 - 4
Publicerad: 2019-10-13
J20 Matchrapport
VIK vinner bortamatchen mot HA74 med 4-3 efter att haft ledningen med 4-0. HA74 kröp allt närmare men Västervik kunde hålla undan och vinna matchen.

Första perioden

Första bytena är lite trevande men sen är vi klart bättre utan att skapa de riktigt vassa lägena. Men efter 12.32 så tar vi ledningen genom Joakim Strandljung efter snyggt förarbete av Filip Windahl.

Strax efter åker vi på en billig utvisning, men vi klarar BP bra. Efter 18.23 får vi äntligen med oss ett domslut och då kan Alexander Rhen stänka in 2- 0 assisterad av Isak Nilsson

Andra perioden

Inför andra trycker vi på att köra ännu mer och ta kampen. Vi skapar två bra lägen utan att få utdelning. Efter 2.51 så slår Casper Remelin ett riktigt smörpass och Alexander Rhen får friläge och sätter 3- 0. Vi fortsätter med bra fart och skapar flera målchanser.

Efter bra tryck i anfallszon så kan Casper Remelin göra 4-0, assist Calle Jakobsson och Ville Torstensson. Vi slarvar direkt på teket och HA74 kan reducera till 1-4. Vi har en liten dipp för att sen hitta tillbaka och skapar bra tryck men på kontring gör HA 2-4.

Tredje perioden

Vi slarvar lite inledningsvis då vi spelar med små marginaler. Vi får spela PP efter ca fem minuter och är nära att utöka ledningen.

Efter halva sista perioden så börjar domaren hitta den ena utvisningen efter den andra på oss och vi får spela tre mot fem vid två tillfällen och HA reducerar till 3-4 med minuten kvar. Vi lyckas dock reda ut det och tar hem segern.

Analys

Vi gör det helt okej de två första perioderna och borde haft en större ledning inför sista. Helt klart ett steg i rätt riktning även om vi kan bättre. I sista så håller domaren på att förstöra för oss och vi är nära att tappa poäng. Vi krigar riktigt bra och tar en rättvis seger.