Publicerad: 2018-02-12

Värnamo GIK - Västerviks IK 3 - 6

(0-2, 2-2, 1-2)

1:a Perioden

Värnamo börjar bäst och sätter bra press på oss första bytena. Vi får spela pp efter ca 4 min och har några bra lägen utan att få utdelning. Vi jobbar bra över hela isen och har ytterligare pp utan att få till det sista. Ledningsmålet kommer istället efter ca tio minuter när Hampus Sjöblad får prickskjuta från slottet ass David Andersson .Efter målet är vi det bättre laget och Calle Jacobsson göra 0-2 efter ca 18 min.

2:a Perioden

I andra börjar Värnamo bättre när vi tummar på enkla saker i spelet. Reduceringen kommer i den 7:e min när vi slarvar vid blå linjen. Vi klarar av något bp spel och efter det jobbar vi oss in i matchen igen och efter 17 min gör vi 1-3 genom Gabriel Ringdahl på en kontring ass Anton Adolfssen och Arvid Fagerström. Bara minuten senare reducerar Värnamo till 2-3 efter tekning .Som tur är så kan Tim Nilsson göra 2-4 direkt efter ass David Andersson och Herman Frisk.

3:e Perioden

Får vi en dålig start då Värnamo gör 3-4 efter 1 min när vi slarvar med ett byte. Vi steppar tillbaka och Arvid Fagerström gör 3-5 framspelad av Gabriel Ringdahl. Vi gör det bra därefter och släpper inte till alltför många lägen. Får några pp som är bra men pucken vill inte in.När Värnamo får chansen i pp plockar de mv och då kan Johan Svensson sätta 3-6 i tom kasse.

Analys:

Vi gör en bra match sett över 60 min ned en liten dipp i inledningen av andra perioden. Vi spelar oss oftast ur egen zon på ett bra sett, vi har bra presspel och jobbar bra i vår backcheck.Skönt att äntligen ta en seger mot Värnamo. Lika bra insats på tisdag så ska vi kunna ta 3 nya poäng/Ledarna