Matchrapport: VIK vann tredje raka träningsmatchen
Publicerad: 2020-09-19
VIK är hittills obesegrade på försäsongen när man på fredagkvällen tog sin tredje raka seger när Vita Hästen slogs tillbaka med 2-1 i Plivit Arena. Värt att notera är att VIK:s målvakt Zackarias Skog inte släppt något mål förbi sig på sina två matcher han fått chansen. Det målet Hästen gjorde tillkom när Zackarias tvingats utgå i första perioden efter hans skridskoskena gått sönder.

Det var Vita Hästen som inledde matchen bäst där det syndes till en början att man spelat mer matcher hittills där man var klart mer samspelta än hemmalaget.

Man skulle också ta ledningen i powerplay när Marcus Fagerudds skott från blå som letar sig in bakom Daniel Marmenlind som fick hoppa in under tiden Zackarias hade problem med sin utrustning.

VIK skulle komma in i matchen ju längre den gick och till och med ta över i mellanåt i en match som annars var väldigt tuff och stundtals grinig med mängder av utvisningar åt båda håll.

Vita Hästens ledning skulle hålla ända fram till i början av tredje perioden när först Anton Blomberg kvitterar för att Fabian Ilstedt lite senare skulle ge hemmalaget ledningen med 2-1, ett resultat som skulle visa sig bli det avgörande.

VIK vinner matchen och man visar upp att man är ett tungt och jobbigt lag att möta denna säsong, de bådar gott. Desvärre utgick Simon Krekula med befarat armbrott.