Västerviks IK byter tränare, Mattias Karlin leder laget resten av säsongen

27 mars 2018 15:15

Under måndagskvällen led Västerviks IK ett svidande nederlag i Kvalserien till HockeyAllsvenskan med övertidsförlust hemma mot Piteå Hockey. På tisdagen agerar Västerviks IK genom att byta huvudtränare för a-laget. Roger Forsberg slutar och ny huvudansvarig tränare blir Mattias Karlin.


De två senaste matcherna visar med tydlighet att vi behöver en ny röst i båset och omklädningsrummet, säger Västerviks IK:s ordförande Dan Nilsson, som fortsätter:
- Det är sju matcher kvar av säsongen och vi måste som klubb agera för att ge vårt lag chansen att få ordning på grejerna.

Det blir Mattias Karlin, den 38-årige örnsköldsvikssonen, som återvänder till Västerviks IK:s bås redan på onsdagen.

- Att vi har chansen att än en gång få Mattias Karlins enorma kunskap och engagemang in i gruppen när det behövs som mest känns självklart riktigt bra, säger Dan Nilsson.

- Jag känner många spelare i VIK:s trupp väl sedan innan och har sett många matcher med laget den här säsongen. Det finns tillräckligt med kvaliteter i truppen för att klara av att säkra en plats i HockeyAllsvenskan även nästa säsong, jag ska göra allt jag kan för att ta fram de kvaliteterna, säger Mattias Karlin via telefon.
- Västerviks IK är en klubb som jag har starka känslor för, det här är ett uppdrag som jag åtar mig med hjärtat. Vi ses på skärtorsdagen! säger Karlin avslutande.

Mattias Karlin inledde sin tränarkarriär 2004 efter att en knäskada stoppat en både lovande och framgångsrik spelarkarriär. Efter sju säsonger i andra tränarbås tog Mattias Karlin över VIK sommaren 2011, ett Västervik som samma vår precis ramlat ner i division 2. Sejouren i tvåan blev kort under Karlins ledning, redan under hans första år hade han tagit tillbaka laget till division 1. Därefter följde fyra säsonger i ettan där laget förbättrade fjolårets resultat varje år för att till sist 2015-16 ta klivet upp i HockeyAllsvenskan. Mattias Karlin ledde Västerviks IK:s första säsong i allsvenskan till en stor succé, med spel i slutspelsserien där endast målskillnad stod mellan VIK och AIK om vidare kvalspel mot SHL. Efter det framgångsrika fjolåret med Västerviks IK både fick och tog Mattias Karlin chansen att leda Mora IK i SHL.

- Roger Forsberg ska ha ett stort tack från Västerviks IK, han är en förbannat duktig tränare och bra människa. Ingen skugga ska falla över honom, men nu krävdes en förändring, säger Dan Nilsson avslutande.