Matchrapport: VIK utslagna efter förlust mot Timrå
Publicerad: 2021-04-14
Säsongen är över för Västerviks IK. På tisdagskvällen avgjorde grundseriens segrare Timrå matchserien. Gårdagens match slutade 0-3 efter periodsiffrorna 0-1, 0-1, 0-1. VIK kämpade och slet men man lyckades inte få hål på Jacob Johansson i Timrås mål.

Det var VIK som började matchen bäst. Man satte hög fart och spelade fysiskt mot gästerna. Det var dock få lägen av hetare karaktär som skapades i första halvan av perioden. Bäst läge hade Ryan Gropp som fick en bra möjlighet när han kom in från kanten. När Timrå senare fick spela 5 mot 3 i elva sekunder så kom 0-1 genom Jonathan Dahlén. Timrå tog sedan över matchen men VIK fick god möjlighet till kvittering i slutet av perioden då man tilläts spela numerärt överläge. Dock utan framgång och underläget var 0-1 inför andra perioden.

VIK trummade på bra i andra perioden vilket medförde att Timrå tog Timeout men VIK-målen uteblev. När gästerna istället fick möjlighet i numerärt överläge så kom också 0-2 genom Jacob Olofsson efter 12:49. Timrå fick ytterligare två möjligheter i numerärt överläge innan perioden var över men uppoffrande VIK:are såg till att matchen levde inför tredje perioden.

Det var mycket VIK i inledningen på tredje perioden och man gav det en helhjärtad chans att komma ikapp. Gästerna visade prov på disciplinerat spel och VIK hade svårt att skapa några jättelägen. Bäst möjlighet fick VIK när man fick spela numerärt överläge med mindre än sju minuter kvar men dessvärre utan framgång. Karlin och Georgsson tog ut Daniel Marmenlind med minuter kvar i jakten på kvittering men istället så gjorde Sebastian Hartmann 0-3 vilket också blev slutresultatet. Det innebar att VIK ör utslagna ur slutspelet och Timrå får nu möta antingen BIK Karlskoga eller Björklöven i jakten på en SHL-plats kommande säsong.

Matchvärd: Gertrudsvik Restaurang & Café