Drömstarten bäddade för vinst för J18
Publicerad: 2021-10-07
Västerviks J18-lag slog Tranås i hemmapremiären. Matchen slutade 8–5 till Västervik, efter att både Wille Edström och Alfons Åhman gjort två mål.

På torsdagskvällen tog VIK J18 emot Tranås i hemmapremiären i Plivit Arena och det var ett spelsuget lag som äntrade isen, redan efter 19 sekunder dundrade Wille Edström in 1-0 till hemmalaget och det blev startskottet på en riktig pangstart. Redan 13 minuter in i första hade VIK gått upp till 4-0 ledning efter bland annat två mål av Alfons Åhman. Perioden slutar 4-0 och VIK har full koll på matchen.

Andra perioden fortsätter i VIK:s favör då man tidigt gör 5-0 i powerplay. Sedan svänger matchen då VIK börjar slarva en del och drar på sig flera utvisningar vilket gör att Tranås kan komma in i matchen. Tranås gör två mål och skapar lite nerv i matchen innan VIK får ytterligare ett powerplay och kan göra 6-2 innan andra periodens slut.

Sista perioden blir lite svängig när Tranås först gör 6-3 och skapar flera farliga lägen, har även ett skott i stolpen innan VIK kan punktera matchen med 2 snabba mål. Tranås gör sedan 2 tröstmål men är aldrig riktigt nära att komma ifatt.

VIK avgör egentligen matchen redan i första period känns det som, den knocken hämtar sig aldrig Tranås riktigt ifrån. Efter det kontrollerar man matchen i mångt och mycket och det blir aldrig riktigt spännande.

VIK J18 – Tranås 8-5 **
Målskyttar VIK**: Wille Edström x2, Samuel Claesson, Alfons Åhman x2, Viktor Petersson, Edvin Stavlind, Olle Wennersten

Skott: 33-27

Nästa hemmamatch mot Nässjö torsdag 14/10 19.00 Vi ses i hallen!