Vita Hästen - Västervik slutade 4-1
Publicerad: 2018-09-06

VIK förlorade bortamatchen mot Vita Hästen efter en svag insats med 4-1. Christopher Fish matchhjälte med tre mål för Hästen.

Första perioden

En dålig start av Västervik resulterade i ett tidigt baklängesmål redan efter 23 sekunder. Målskytt förre VIK-spelaren Christopher Fish.

En lite trevande start på matchen men hemmalaget var lite vassare första fem minuterna.

Första utvisningen drog VIK på sig och Vita Hästen fick spela PP i två minuter efter drygt åtta minuter. VIK lyckas dock hålla undan. 12:51 drog Erik Gustafsson på sig ytterligare en utvisning men VIK lyckades hålla undan.

15:29 är det VIK:s tur att spela PP. Dessvärre var det Hästen som gjorde 2-0 i en kontring med cirka 30 sekunder kvar av det numerära överläget.

Johan Svensson blev tacklad tufft i mittzon och VIK fick spela PP igen med 34 sekunder kvar av första perioden. Johan blev liggandes en stund men kunde spela vidare i matchen, som tur var.

Rättvis ledning efter en period.
Skotten 10-7

Andra perioden

VIK fick börja andra perioden med PP, men hemmalaget kunde hålla undan.

2:04 in i andra perioden fick VIK ytterligare en chans att reducera i PP men tyvärr lika resultatlös som innan.

8:00 tacklade Nowick en spelare bakom Hästens mål på ett ojuste sett och fick sitta 2+10 minuter. VIK kunde hålla undan, men det var riktigt nära 3-0 efter en riktigt fin passning från Marcus Eriksson.

Straffslag tilldömdes Vita Hästen efter att en hemmaspelare blivit upphakad i friläge. Christopher Fish gjorde sitt andra mål i matchen och Hästens tredje efter 16:12. Ett riktigt snygg straff.

16:34 kommer ett nytt PP för Hästen när Suchý drog på sig en utvisning efter att ha kört på målvakten. Alexander Lindqvist-Hansen kom i ett friläge, men Hellgren-Smed håller tätt. VIK kunde återigen hålla undan i boxplay.

Lite bättre spel i andra perioden, men Vita Hästen var lite vassare idag och ledde rättvist med 3-0 efter två perioder.

Skotten 7-12

Tredje perioden

1:42 drog Hästen på sig en utvisning. Ett bra läge skapade VIK när Lindqvist-Hansen styrde pucken utanför. Sedan var det Hästen som skapade ett friläge men Östlund var tät. Efter att det blivit fem mot fem igen spel så tappade VIK allt försvarsspel och det är bara tur att det inte blev fler baklängesmål.

Darren Nowick var riktigt nära att reducera men lyckades inte få in pucken i mål efter knappt halva sista peridoen.

Ny chans till reducering för VIK i PP efter knappa nio minuter sedan hemmalaget slarvat vid ett byte.

Närmast mål i det numerära överläget var Hästen som hade två vassa lägen att göra mål.

VIK reducerar till slut med cirka tre och en halv minut kvar att spela. Målskytt Filip Suchý i en tilltrasslad situation.

VIK plockade målvakten med drygt två minuter kvar men det slutade med att Christopher Fish satte 4-1 i tom bur.

Analys

En riktigt svag insats av Västervik i kvällens match. Man försöker men passningarna sitter inte där de ska och man förlorar närkamper. I slutet är det Östlund som håller VIK kvar i matchen. Nu har VIK lite att träna på tills nästa match om ca en vecka när IK Pantern gästar Plivit Trade Hallen nästa fredag.