Fjärde raka vinsten för J18
Publicerad: 2021-10-14
Nässjös målvakt Axel Walfridsson hade en svettig afton då VIK vann en onödigt spännande tillställning efter skottkavalkad.

Frågan alla ställde sig inför matchen var om Alfons Åhmans galna målform skulle hålla i sig. Alfons gjorde hela sex mål i senaste matchen borta mot Mjölby. Redan efter 05:07 av första perioden kom svaret då Alfons gav VIK ledningen och 4 minuter senare satte han sitt andra för kvällen. Allt verkar gå in för Åhman just nu. Första perioden var annars skott-mässigt dominerad av VIK då man skjöt hela 20 skott men andelen farliga chanser var trots det lätträknade. Nässjö stack upp då och då men kändes sällan farliga, de lyckades dock reducera innan pausvilan.Det blev ett litet speciellt mål då domaren först trodde att skottet tog stolpe ut men efter lång diskussion med sina linjemän kom fram till att pucken var inne i mål och vände. Undertecknad kan intyga att domarna fick rätt till slut.

Andra perioden var väldigt lik den första med att VIK avlossade en hel del skott men de riktigt farliga målchanserna uteblev. Det blev en ganska seg mittakt där VIK först utökade sin ledning i powerplay innan Nässjö åter reducerade. Det var en märklig match som var jämn på tavlan trots VIKs massiva skottövertag och puckinnehav. Skottstatistiken efter två perioder blev hela 36-9.

Tredje perioden började trevande och avvaktande men när VIK fick sitt andra PP för kvällen så stod Viktor Petersson för kvällens snyggaste mål då han utökade VIKs ledning till 4-2 halvvägs in i slutperioden. Efter ett slarvigt VIK-byte lyckades dock Nässjö skapa nerv i matchen då dem gjorde 4-3 i en 2mot1 med tre och en halv minut kvar av matchen. Nässjö plockade sedan ut målvakten och gick för en kvittering. De skapade dock inga direkt farliga lägen och i den efterföljande sekvensen så ryckte sig Viktor Petersson fri med det tomma målet och blev i samma situation rejält hakad vilket resulterade i att hemmalaget tilldelas mål trots att han aldrig fick glädjen att slå in pucken i det öppna målet.

I en snäll match blev starkt PP den avgörande faktorn i slutändan. VIK var hundraprocentiga i powerplay ikväll men man borde kanske avgjort matchen tidigare då man hade så många avslut på mål men effektiviteten saknades.En onödigt spänning på slutet men starkt av grabbarna att stänga ner matchen och ta trepoängaren.

VIK J18 – Nässjö 5-3 Målskyttar VIK: Alfons Åhman x2, Emil Petersson, Viktor Petersson x2 Skott: 45-17

Nästa hemmamatch mot Nittorp söndag den 31/10 14.00

• Glöm inte bort att besöka Plivit Arena den 16/10 14:00 då J20 tar emot Boro/Vetlanda (Fri entré gäller givetvis under bägge matcherna)