Matchrapport: Förlust efter förlängning mot MoDO
Publicerad: 2021-12-30
En väl genomförd match borta mot MoDo resulterade i en poäng för VIK men det kunde ha blivit mer. VIK hade en tvåmålsledning att gå på efter en spelad period men MoDo hämtade ikapp och segrade med 4-3 efter förlängning.

Det var hemmalaget MoDo som började matchen bäst. Man satte tidigt tryck mot VIK-målet och man var också nära att ta ledningen tidigt men stolpen räddade Edvin Olofsson och VIK den gången. Istället var det Västervik som fick måljubla först. Efter 3:20 så gjorde Tim Wahlgren 0-1 delikat framspelad av Jens Holmström. MoDo fortsatte att trumma på och skapade några längre anfall. Man fick också chansen i numerärt överläge men VIK försvarade sig väl och undvek påhälsning den gången. Även VIK hade chansen i samma spelform senare i perioden utan framgång. VIK utökade sin ledning till 0-2 innan första perioden var över. Alexander Hilmerson målskytt efter 16:59.

MoDo fick en fin start på den andra perioden. Efter 2:55 var det inte bara reducerat till 1-2 utan också kvitterat till 2-2. Det var en svänging period med chanser åt båda håll. VIK återtog ledningen till 2-3 genom Tim Wahlgren efter 9:24. Hemmalaget ville annat och med en man mindre på banan så lyckades man kvittera till 3-3 något som också var resultatet efter två spelade perioder.

VIK skapade ett par heta lägen att ta ledningen i den tredje perioden. MoDo saknade inte heller möjligheter till ett ledningsmål. Efter nästan åtta spelade minuter fick också hemmalaget möjlighet i numerärt överläge men trots hårt tryck lyckades man inte överlista Edvin Olofsson. Mer avvaktande spel efter MoDos numerära överläge och det syntes att båda lagen var rädda om den poängen de hade. Och så blev också fallet och matchen fick avgöras efter förlängning. Väl där så avgjorde MoDo tidigt och slutresultatet skrevs till 4-3.

Tabellen

Trots förlusten är VIK:s tabellplacering oförändrad och man är kvar på sjunde plats.

### Nästa match

Nästa match för VIK är efter nyår. Närmare bestämt onsdag 5/1. Då kommer Västerås IK till Plivit Arena. Det finns fortfarande ett fåtal platser till förfogande och de köps via länken nedan.