Spelarnytt: Isak Ragnevad ny målvakt i Västerviks IK

25 december 2018 11:00

Västerviks IK har plockat in 18-årige målvakten Isak Ragnevad från Rögles J20-lag. Detta efter att VIK:s a-lagsmålvakt Viktor Östlund bett om att bli utlånad till annan klubb för att få mer speltid.


Isak Ragnevad är en 18 år gammal vänsterplockare som har Rögle BK i Ängelholm som moderklubb. Isak har genomgått hela Rögles ungdoms- och juniorverksamhet och gör nu riktig debut i seniorsammanhang hos Västerviks IK. Isak lämnar därmed Rögle BK och kommer till Västerviks IK som en permanent lösning, inte som lån.

- Osten har under hösten begärt att bli utlånad och det är något vi inte kunnat lösa. Därför har han efter diskussion med målvaktstränaren Gabriel Remelin kommit överens om att bästa lösning för att få mer speltid är att hitta en ny förening, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson.

Vi har fått agera efter situationen och tar in Isak från Rögles J20. Isak är en tävlingsinriktad och målmedveten kille som vi tror kan ge Emil Kruse en bra match om första målvaktsspaden. Isak får nu chansen i seniorhockeyn och vi får en chans att ta en titt på honom även för nästa säsong, säger Emil Georgsson avslutande.

Var Viktor Östlunds ishockeykarriär fortsätter är inte klart i skrivande stund, men Viktor kommer att erbjudas träna med klubbens juniorer tills vidare. Västerviks IK tackar Viktor för hans fina insatser i klubben och önskar stort lycka till i framtiden.

Isak Ragnevads spelarprofil på Eliteprospects