Kontraktsförlängning: Schweiziske forwarden Ken Jäger har förlängt sitt kontrakt med Västerviks IK!

3 mars 2019 15:00
Kontrakt

Västerviks IK har skrivit kontraktsförlängning med 20-årige schweiziske forwarden Ken Jäger som nu blir kvar i VIK i HockeyAllsvenskan även säsongen 2019-20. Ken Jäger anslöt till VIK i början av den nuvarande säsongen från Rögle BK. I Västerviks IK har Ken Jäger stått för 5 mål och 2 assists på 35 matcher.


Ken Jäger är en 20-årig forward som har en bakgrund i HC Davos ungdomslag och han spelade även Junior-VM för Schweiz 2017-18. Ken skrev kontrakt med Rögle BK inför säsongen men hade svårt att ta en plats i SHL-laget och anslöt till Västerviks IK i början av november 2018.

I Västervik har Ken Jäger tagit för sig allt mer, ju längre säsongen har gått. Bland de fem målen minns många VIK-fans den fenomenala soloprestationen borta mot IK Oskarshamn i februari.

- Ken har växt in i säsongen bra och efter jul har han verkligen tagit steg framåt. Ken är en spelare som har ofantligt mycket hockey i sig och vi är glada över att han väljer att fortsätta utvecklingen i Västerviks IK nästa säsong, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson och fortsätter:

- Vi tror och hoppas att med lite mer muskler på kroppen och en seniorsäsong i bagaget kommer göra att Ken kommer vara redo att ta en större roll i laget nästa säsong, avslutar Emil Georgsson.

Ken Jägers spelarprofil på Eliteprospects

Kontrakterade spelare för säsongen 2019-20

21 Victor Öhman
47 Henrik Malmström
44 Erik Ullman
58 Kim Johansson
7 Niklas Folin
70 Jacob Bjerselius
88 Ken Jäger

Läs om lagbygget inför säsongen 2019-20