Matchrapport: Västervik nollade hemma av Kristianstad
Publicerad: 2019-09-28
Västerviks IK:s segertåg tog stopp hemma i Plivit Arena på fredagskvällen när Kristianstads IK nollade VIK med 0-2. Västervik gjorde inte en riktigt dålig match, men inte heller någon toppmatch. KIK:s målvakt Joel Gistedt däremot agerade nästan omänskligt i motståndarmålet med några räddningar i den högre skolan. Även Samuel Ward i VIK-kassen gjorde en strålande 96-procentig match.

Sammanfattning

Period ett

Matchen började i ett högt tempo från båda lagen, där hemmalaget var det något bättre och laget som skapade dom klara målchanserna.

Både Peter Krieger och Erik Nyström missar varsitt friläge i öppningen av matchen.

Gästerna från Skåne var inte ofarliga dom heller utan kunde periodvis skapa ett ganska så bra tryck i VIK:s zon.

Perioden skulle gå i ett rasande tempo med få avblåsningar. Summa summarum en period där VIK var det något bättre laget.

Skott 12-6.

Period två

VIK skulle få en tuff start på andra perioden när Peter Krieger tämligen omgående visas ut två minuter.

Det skulle Kristianstad utnyttja direkt, när tidigare VIK-spelaren Tony Pappila skjuter ett skott som Daniel Andersson styr i mål.

Om det inte bjöds på några utvisningar i första perioden så var det omvänt i den andra.

Båda lagen hade yttligare chanser i powerplay. VIK:s powerplayspel skulle dock inte resultera i något mål och man kändes inte tillräckligt desperata framför motståndarkassen. Man fick hålla till mycket på utsidan av Kristianstads försvar.

Kristianstad som var det bättre laget i andra kunde lika gärna gjort något mer mål om inte Samuel Ward i VIK-buren storspelat.

Skottmässigt mer jämnt än i första, 7-8.

Period tre

VIK skulle försöka få till en kvittering i sista perioden och man har några riktigt bra chanser.

Bland annat är Victor Wänghult mycket nära och även Kim Johansson har ett gyllene läge, men Krististandsförsvare räddar med sin klubba på mållinjen. '

{!E}

Det skulle inte bli något mål denna kväll från hemmalaget som saknade det där sista lilla i allt framåt.

Gästerna kan punktera matchen med 30 sekunder kvar, när Gustav Willman Borvik, gör mål i öppen bur.

Skott 11-11, totalt 30-25.

Analys

{!F}

VIK gör en okej match utan att på sätt komma upp i den nivå vi sett i tidigare matcher. Framförallt fanns inte desperationen att göra mål utan man kändes ganska så bekväma där man inte tog sig in på gästernas kasse, som man sett tidigare under säsongen.

Nu var inte allt nattsvart utan det fanns bra delar också. Samuel Ward släpper bara in ett mål och gör en ny kanoninsats. Han gav sitt lag chansen att vinna matchen.

Fortsatt väldigt tätt mellan matcherna i säsongsinledningen, nästa match - den femte på tio dagar – spelas redan på söndag, i Himmelstalundshallen i Norrköping. Då gästar VIK HC Vita Hästen för en het match.

Nästa hemmamatch för Västerviks IK blir säsongens tredje hemmamatch i Västervik onsdag 2 oktober. Då kommer Tingsryds AIF på besök, nedsläpp 19.00, köp biljett här.

{!C}

Matchfakta

Matchfakta

Västerviks IK - Kristianstads IK 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

0-1, 20:45: Daniel Andersson, ass Tony Pappila & Kalle Miketinac (PP1)

0-2, 59:40: Gustav Willman Borvik, ass Amil Krupic (ENG)

VIK-TV

Highlights från VIK:s förlust mot Kristianstad på fredagskvällen från sändningen i C More

Intervju Västerviks IK:s coach Mattias Karlin efter förlusten mot Kristianstad på fredagskvällen