Matchrapport: Västervik-Almtuna 6-3 efter stark tredjeperiod
Publicerad: 2019-11-02
Seger med 6-3 mot Almtuna i fredagens hemmamatch inför 1245 åskådare. Jacob Bjerselius kunde punktera matchen med sitt 6-3 mål från egen zon i tom bur sedan Almtuna plockat målvakten för en reducering. Darren Nowick poängbäst i matchen med två mål och ett assist och hans kedjekompisar Victor Öhman och Rob Bordson tätt därefter båda två med ett mål och två assist.

Sammanfattning

Första perioden

VIK börjar matchen på ett piggt sätt och skapar några chanser genom Erik Ullman och Victor Öhman.

Men ett misstag på offensiva blå gör att Almtunas Filip Cederqvist kan komma i ett friläge och där Kim Johansson tvingas ta till lite ojusta medel så att domaren lyfter armen och dömer straff. Tobias Åström lägger straffen som på någon sett glider under Samuel Ward och in i mål. Detta efter cirka halva perioden.

{!D}

Efter målet tappar VIK spelet lite och Almtuna tar över efter att det nästan bara varit VIK för hela slanten. Fler misstag av VIK och Almtuna kommer i flera spelvändningar.

Efter powerbreaket kommer VIK tillbaka lite och kan kvittera rättvist efter cirka 16 minuter. Det är Darren Nowick som tar tillvara på en retur. Assisten från Victor Öhman.

Skott: 9-11

Andra perioden

VIK fick en gratischans efter cirka två minuter efter en miss av almtunaförsvaret men som VIK tyvärr inte kunde förvalta.

Efter cirka tre och en halv minut åker Victor Wänghult ut två minuter för hög klubba. Ett PP som Almtuna kan utnyttja trots att VIK spelar bra box och till och med skapar ett par vassa målchanser. Villiam Haag kan åka in framför mål alldeles för enkelt och lyfta in pucken i mål till 1-2.

{!E}

Efter cirka nio minuter är det VIK:s tur att spela powerplay och det kan Victor Öhman utnyttja när han mitt i slottet kan dra in pucken i krysset och det är kvitterat.

En jämn andra period slutar 1-1 efter att båda målen kommit i powerplay. Tråkigt nog fick Erik Nyström utgå skadad efter en ful tackling som inte renderade i någon utvisning i andra perioden.

Skott: 11-8

Tredje perioden

Almtuna drar på sig en utvisning redan efter ca en minut och VIK tar ledningen med 3-2 precis när Almtuna blir fulltaligt. Peter Krieger drar till direkt och får in pucken i mål mellan benen på Daniel Rosengren i Almtunas mål.

VIK får energi av målet och trycker tillbaka gästerna. Darren Nowick slänger sig och kan hålla kvar pucken i Almtunas zon vilket är början på ett bra tryck från VIK och tillslut kan inte Almtunas försvar hålla undan. Rob Bordson kan sätta 4-2 i tom bur sedan målvakten blivit bortspelad. Assist från Darren Nowick!

VIK tog över matchen där och Almtuna drar på sig en ny utvisning som VIK kan utnyttja och göra 5-2. Målskytt Darren Nowick.

Almtuna får dit en snabb reducering men närmare kommer man inte trots försök med plockad målvakt och att VIK drog på sig en utvisning i slutet.

{!F}

VIK hade bud på fler mål. Bland annat hade Bjerselius ett friläge, men målvakten fick upp plocken och kunde rädda.

Även bortalaget hade ett par lägen i slutet, men Samuel Ward kunde hålla tätt.

Bjerselius kan till slut punktera matchen genom att lyfta pucken i tom bur från egen zon vilket blir slutresultatet, 6-3.

Skott: 14-9

Analys

VIK vinner fullt rättvist. Matchen var jämn i två perioder, men sedan kunde VIK avgöra i tredje perioden och vinna ganska komfortabelt. Man stängde ner Almtunas försök på ett bra sätt.

Samuel Ward gjorde en stabil insats i målet och Darren Nowick gjorde två av målen och passade till ytterligare ett. Kedjekompisarna Öhman och Bordson strax därefter med 1+2 vardera.

På söndag åker VIK till Skåne för match mot Kristianstad. Nykomlingen vann på fredagen mot AIK på Hovet med 4-2 efter att ha legat under med 2-0. Matchen kan du följa på C More Live 5, C More Play, Sveriges Radio Play och via VT.SE.

Matchfakta

Västerviks IK - Almtuna IS 6-3 (1-1, 1-1, 4-1)

0-1, 10:19: Tobias Åhström (PS)

1-1, 16:06: Darren Nowick, ass Victor Öhman

1-2, 25:06: Villiam Haag, ass Tony Mårtensson & Filip Hasa (PP1)

2-2, 30:09: Victor Öhman, ass Emil Alba & Rob Bordson (PP1)

3-2, 42:55: Peter Krieger, ass Adam Plant & Erik Ullman (PP1)

4-2, 44:28: Rob Bordson, ass Victor Öhman & Darren Nowick

5-2, 47:36: Darren Nowick, ass Emil Alba & Rob Bordson (PP1)

5-3, 48:53: Tobias Liljendahl, ass Tony Mårtensson & Teodor Nyström

6-3, 57:51: Jacob Bjerselius utan ass (BP1 och ENG)

Från sändningen i C More, publiceras kl 07 lördag

Segerjubel från isen och omklädningsrummet, plus intervjuer Victor Öhman och Darren Nowick