VIK slog serieledarna efter förlängning!
Publicerad: 2018-02-24

VIK vann mot Timrå efter förlängning med 2-1. Joacim Hedblad avgjorde redan efter 10 sekunder och fixade två viktiga poäng åt VIK Hockey!

Första perioden

En jämn tillställning efter en period där båda lagen skapade några chanser.
Första farligheten hade Timrå när Jonathan Dahlen kom in framför mål, men Viktor Östlund höll tätt.

Ludvig Löfquist hade strax efter det ett bra läge, men stoppades ojuste så VIK fick första numerära överläget i matchen i början av perioden. Man hade ett skapligt PP där man skapade ett par bra lägen.

Efter knappt fem minuter spelade blev Erik Karlsson frispelad av Michael Parks när VIK-försvaret var borta, men Östlund räddade.

I slutsekunderna hade Dan Pettersson en bra chans, men Victor Brattström räddade.

Skotten slutade 11-10.

Andra perioden

Redan efter 25 sekunder får VIK chansen att ta ledningen när man återigen får spela powerplay. Ett hyfsat bra PP där Drugge hade ett vasst avslut. Efter drygt tre minuter åker VIK på sin första utvisning i matchen. Gästerna sätter upp ett bra PP-spel och minuten senare åker VIK på ytterligare en utvisning, så det blir fem mot tre för Timrå i cirka en minut.

VIK klarade det underläget på ett riktigt bra sätt och man fick mycket energi av det. VIK skapade bra spel efter PK-splet, men inga mål.

I slutet av perioden hade Lukas Löfquist ett par chanser att göra mål. Bland annat ett friläge som han inte lyckades förvalta på bästa sätt, då han blev lite upphakad i skottögonblicket.

Timrås Fabian Zetterlund hade ett skott i ribban, men närmare mål än så har det inte blivit efter två perioder.

Skotten slutade 8-11.

Tredje perioden

Efter två mållösa perioder var det riktigt nära precis i tredje periodens början när Hedblad hade ett bra läge att ge VIK ledningen. Även Wiklund hade ett bra läge att göra mål i början.

Dock är det Timrå som ska göra första målet. Efter sju minuter skjuter Jonathan Dahlén mot Östlund men träffar egen spelare, Fabian Zetterlund, som får med sig pucken och kan raka in den i tom bur. Viktor Östlund hade ingen chans att göra något på det målet. Målet kom heller inte särskilt rättvist, men så är det ibland.

Efter drygt tio minuters spel ska VIK få chansen att kvittera i PP. Efter ganska bra spel så kommer kvitteringen genom Patrik Blomberg. VIK fortsatte att spela bra i tredje perioden. Bland annat hade Karterud ett fint läge, men lyckades inte att överlista Timrås målvakt.

Det var dock ytterst nära att Timrå avgjort matchen under ordinarie tid sedan en VIK-back fumlat med pucken bakom egen förlängd mållinje, men skottet tog i stolpen!

Skotten slutade 13-5.

Sudden death

Skulle det avgöras i sudden eller på straffar? Svaret fick vi redan efter 10 sekunder, sedan Drugge lämnat pucken till Hedblad som kan sikta och prickskjuta in 2-1 bakom Brattström! Hedblads åttonde mål för säsongen.

Analys

VIK tar två blytunga poäng i kvällens match hemma mot ett försvarsstarkt Timrå men VIK-grabbarna visade att även dem kunde spela bra försvarsspel.

Viktor Östlund var riktigt bra i målet. Målet han fick släppa hade han ingen chans på. Bland backarna var Wahlberg, Drugge och Englund riktigt bra och bland forwards gjorde Löfquist kanske sin bästa match på länge. Ska poängtera att det var ingen som föll ur ramen denna kväll. Alla gjorde en riktigt bra match.

Matchhjälte blev då Joacim Hedblad som avgjorde efter 10 sekunder in i förlängningen. VIK vinner rättvist och skotten i tredje perioden slutar 13-5!

Nästa match är på tisdag borta mot IK Oskarshamn!