Matchrapport: VIK poänglöst i Karlskoga
Publicerad: 2020-12-04
Det blev dessvärre inga poäng för VIK:arna i Karlskoga på torsdagskvällen. En match som inte går till historien som den mest underhållande slutade 3-0 till hemmalaget BIK Karlskoga. VIK hade förtvivlat svårt att skapa några lägen av hetare karaktär och när chanserna väl uppstod så stod Karlskogas målvakt, Stefan Steen, i vägen.

Första perioden börjar med avvaktande spel från båda lagen. Den annars chansfattige första perioden såg länge ut att sluta mållös, men med bara 45 sekunder kvar kunde hemmalaget ta ledningen i matchen. Ett psykologiskt tungt mål att släppa in för Västervik.

Den andra perioden bjöd inte heller på målchanser av högre kararktär men det var hemmalaget som hade flest möjligheter att göra mål. Så skulle också bli fallet. När VIK:arna hade en spelare i utvisningsbåset utökar BIK Karlskoga sin ledning till 2-0. Resultatet skulle också stå sig inför den sista perioden.

VIK:arna skapar några lägen att reducera inledningsvis men den riktiga anstormningen uteblir. Karlin och Georgsson tar tidigt ut målman Daniel Marmenlind i förhoppning om poäng. Man skapar några lägen men det vill sig inte denna kväll.

Ett rejält gurgel utbryter där flertalet spelare i de båda lagen är inblandade. Kort därefter gör också Karlskoga 3-0 vilket också blir kvällens sista i Nobelhallen och därmed även slutresultatet.

Tabellen efter söndagens match

VIK:arna ligger nu på en sjunde plats i den haltande tabellen.

Nya tag redan på redan på lördag 5/12 för Västervik. Då möter laget Södertälje SK på bortais. VIK:arna möter även Södertälje på söndagen den 6/12 då matchen tidigare skjutits upp.