Matchrapport: Västervik - Timrå 2-3 OT
Publicerad: 2019-10-13
Det blev ett fall framåt för Västerviks IK när man räddade ett poäng i slutet av ordinarie matchtid mot topplaget Timrå på lördagskvällen. Emil Alba gav hemmalaget ledningen efter skott av Erik Ullman innan Timrå drog ifrån till 1-2. Det blev ändå en räddad poäng efter mål av Oskar Pettersson med utplockad målvakt i slutminuten innan Timrås särskilde poängkung Albin Lundin tog med sig extrapoängen till Medelpad.

Sammanfattning

Period ett

Det var Timrå som inledde matchen bäst och det syntes att det var ett lag i toppen som spelade en fartfylld hockey med självförtroende.

VIK lyckades dock möta upp Timrå på ett bra sätt och kunde för första gången denna säsong göra första målet i matchen, när Emil Alba trycker in en retur från Erik Ullmans skott från backposition.

{!K}

VIK skulle gå till periodvila med en 1-0-ledning. Skottstatistik: 2-7.

Period två

Timrå skulle fortsätta föra spelet och kvitterade rättvist när Andreas Söderberg från sin backplats skickade in pucken bakom en chanslös Samuel Ward.

Inte nog med det skulle Timrå också med tre minuter kvar av perioden ta ledningen när Filip Westerlund får stå alldeles för fri framför Samuel Ward i VIK:s mål.

Timrå skulle ha det mesta av andra perioden men VIK är långt ifrån ofarliga i sina kontringar som man skapade.

Skotten: 9-13.

Period tre {!B}

I sista perioden skulle VIK försöka att få till en kvittering men man hade det svårt att få till något. Timrå stängde ner VIK på ett effektivt sätt.

Det skulle dröja till 50 sekunder kvar av perioden när VIK plockat målvakten innan kvitteringen skulle komma till publikens stora glädje. Det är Oskar Pettersson som trycker in 2-2-pucken. Matchen gick till övertid.

{!L}

Skotten i tredje perioden: 6-10.

Övertid

I övertiden fick VIK ganska omgående en utvisning och Timrå fick spela 4 mot 3 vilket man skulle utnyttja när poängligaledaren Albin Lundin rakar in pucken i mål efter passning från Jonathan Dahlén.

Skott i övertiden: 0-4, totalt: 17-34.

Analys

{!C}

VIK gör en bra krigarmatch mot ett av seriens bästa lag. Man visar prov på moral när man kvitterar med bara 50 sekunder kvar av matchen. En poäng som kan visa sig väldigt viktig framöver då laget äntligen får ta poäng efter fem raka förluster. Nu har laget något att bygga vidare på.

I VIK var Samuel Ward tillbaka i målet och agerade stabilt. Även kapten Niklas Folin ska ha ett extra beröm. Visar upp pondus och han kommer bara bli bätttre om han får vara skadefri.