VIK seger mot Tingsryd
Publicerad: 2022-09-24
VIK vann fredagskvällens seriepremiär med 2-1 efter övertid mot Tingsryd inför 1271 personer i Plivit Arena. Matchvinnare på övertid blev Marcus Vela.

VIK vann fredagskvällens seriepremiär mot Tingsryd med 2-1 efter övertid. Matchen fick en fin inramning där bortalaget Tingsryd hade med ett bortafölje på ca 100 personer vilket gjorde att det skapades en bra stämning i hallen, med två sjungande klackar.

Spelet var under långa perioder väldigt böljande, fram och tillbaka där lagen bytte målchanser med varandra. VIK var det något mer spelförande laget i den första perioden medan Tingsryd hade mer spel i VIK:s zon i den andra perioden.

Notabelt var att ingen av lagen hade något vidare powerplay spel där båda lagen fick chansen vid ett par tillfällen, men dom klara målchanserna skapades inte. Oavgjort och 0-0 inför sista perioden var ganska så talande för matchbilden.

I sista perioden skulle VIK ta ledningen tidigt i perioden när Ludwig Stenlund rakar in en retur från Tingsryds målvakt.

Glädjen skulle bli tämligen kortvarig för Tingsryd kunde utnytttja ett misstag från VIK och kvittera genom Jonathan Harju.

Därefter kändes det som VIK var laget att närmare få in ledningsmålet men matchen skulle gå till övertid och där skulle Marcus Velas fina målform från försäsongen hålla sig. Snyggt skickade han in pucken i mål och 2 härliga poäng till VIK inför en glad hemmapublik.

Ny match på onsdag då gästar Södertälje SK. Du är väl där? Köp biljett på hemsidan.