Matchrapport: Mardrömsminuter i mittperioden när VIK föll
Publicerad: 2020-11-16
Västerviks IK lyckades inte komma upp på vinnarspåret igen efter förlusten senast mot Västerås IK. På söndagskvällen fick man se sig besegrad av MODO Hockey. Matchen slutade 2-3 efter att VIK haft några riktigt tuffa minuter i mittendelen av matchen. Slutresultatet skrevs till 2-3.

Det var en match som började avvaktande åt båda hållen. En period som skulle sluta mållös trots att båda lagen haft flertalet möjligheter att ta ledningen i bland annat numerärt överläge.

Samtliga mål skulle istället komma i andra perioden denna kväll. Det var Gerry Fitzgerald som skulle ge VIK:arna ledningen med en man mer på banan. I mittendelen av perioden väntade dock ett par mardrömsliknande minuter för VIK. MODO lyckades kvittera, ta ledningen och uttöka densamma. Detta inom loppet av drygt två minuter.

Västervik jagade till sig en reducering med bara en (!) sekund kvar av perioden. Viktor Liljegren målskytt och 2-3 på tavlan inför tredje perioden.

Den väntade anstormningen från hemmalaget i tredje perioden infann sig aldrig och det skapades få riktigt heta chanser att kvittera. Karlin och Georgsson tog ut målman Daniel Marmenlind med drygt tre minuter kvar men tyvärr utan resultat denna kväll. 2-3 blev också slutresultatet.

Mattias Karlin meddelade också efter matchen att Felix Sandströms lånekontrakt inte förlängs då Zackarias Skog är tillbaka efter skada.

Tabellen efter söndagens match

VIK:arna ligger kvar på en sjätteplats i tabellen efter söndagskvällens förlust.