Spelarlån: Tim Wahlgren lånas in från Timrå IK under två matcher

28 januari 2020 20:00
Spelarlån

Under tisdagen blev det klart att 21-årige centern Tim Wahlgren lånas från Timrå IK under två matcher. Tim har Kramforsalliansen som moderklubb, men har sedan ungdoms- och junioråren representerat MODO Hockeys organisation innan han inför denna säsong skrev på för Timrå. Under förra säsongen lånades Tim ut till Västerviks IK under 21 matcher och stod för nio poäng i grundserien.


Västerviks IK har under en tid fått klara sig med tolv forwards sedan Victor Öhman blev skadad för ett antal veckor framåt. Därför behöver klubben fler anfallsspelare för att klara spurten med den sista fjärdedelen av grundserien i HockeyAllsvenskan.

Tim Wahlgren, som spelat med Timrå IK i HockeyAllsvenskan under denna säsongen, har blivit utlånad av sin klubb under två matcher och han kommer att spela med Västerviks IK mot både Västerås IK på onsdagskvällen och mot Almtuna IS på fredagskvällen.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om lånet av Tim Wahlgren:

- Vi har endast tolv forwards i truppen och en del känningar på en del spelare. Därav lånar vi in Tim från Timrå för att både säkra upp, men samtidigt öka konkurrensen i vårt lag. Vi känner Tim väl sen ifjol och därför tycker vi detta är en bra lösning.

Artikel från vikhockey.se från förra gången VIK lånade Tim Wahlgren

Tim Wahlgrens spelarprofil på Eliteprospects