Matchrapport: Krigarinsats mot Vita Hästen gav trendbrott för VIK!
Publicerad: 2019-12-19
VIK tog tre oerhört viktiga poäng mot Vita Hästen när man kunde vinna med 0-1 i Himmelstalundshallen i Norrköping på onsdagskvällen. Daniel Marmenlind storspelade i målet och räddade alla 32 skotten. Med mål av Rob Bordson, en närmast oantastlig arbetsinsats med mycket hjärta och uppoffrande försvarsspel kunde segern bärgas. Och segern känns viktig direkt efter en svagare periods spel.

Sammanfattning

Första perioden

Inför matchen har Karlin och Johansson ändrat om i femmorna rejält med fyra nya kedjor och två backpar som inte spelat ihop tidigare. Bland annat har man splittrat den lyckosamma förstakedjan med Bordson, Öhman och Nowick.

Oftast brukar VIK släppa in första målet, men idag är det VIK som gör första kassen istället. Efter halva perioden skjuter nämligen Rob Bordson 0-1. Han kliver in i slottet och lägger en handledare i mål. Assist från Erik Ullman och Erik Nyström.

{!G}

Innan det hade Ken Jäger en bra chans för VIK redan efter en och en halv minut.

Första chansen i powerplay är det VIK som får sex minuter in i matchen. Man ordnar ett skapligt PP, men inget mål.

VIK börjar matchen riktigt bra och tillåter inte hemmalaget att få komma till avslut. Vita Hästen hade faktiskt inte ett enda skott på mål före 0-1-målet.

Det är också ytterst nära 0-2 när Peter Krieger skjuter i stolpen efter en fin passning från Rob Bordson.

{!K}

Med cirka sex minuter kvar får Vita Hästen chansen i powerplay. Man får till ett par chanser, men Daniel Marmenlind håller tätt.

Första perioden slutar 0-1 och det är en rättvis ledning för VIK, då man började matchen bäst. Vita Hästen kom dock tillbaka i matchen andra halvan.

Lite smågrinig första period, precis som det ska vara i ett E22-derby.

Skott: 10-10.

Andra perioden

Redan i upptakten av andra är det nära kvittering när Jesper Samuelsson blir fri framför VIK:s målvakt. Men Marmenlind håller tätt även denna gång.

Vita Hästen började andra perioden lite bättre, men det är lite mer tillknäppt i början av andra.

Efter powerbreaket tar VIK tag i matchen och pressar tillbaka hemmalaget rejält. Bland annat hade Bordson ett bra läge, men väljer att försöka hitta en passning som inte hittar fram.

Tony Zabel i hästens bås tvingas välja att ta timeout efter cirka 13 minuter.

Innan periodens slut är det riktigt nära att Victor Öhman kan utöka ledningen, men skottet räddades av Viktor Kokman.

Skott: 6-9.

Tredje perioden

VIK i ledning med 0-1 inför tredje perioden. Ska VIK lyckas stänga ner matchen?

Redan efter 30 sekunder är det riktigt nära en kvittering, men Marmenlind är riktigt bra i målet och kan rädda.

Lite senare är det nära för förre VIK:aren Jens Holmström, men återigen en bra räddning av Marmenlind.

Sedan kommer ett gäng utvisningar för VIK som man dödar. VIK kan hålla undan matchen ut, trots att Vita Hästen satsar med att plocka ut målvakten Viktor Kokman i slutminuterna.

Skott: 16-7, totalt 32-26.

{!J}

VIK-spelarna jublar efter segern i Norrköping, foto: Joakim Ahlström / Frilansfotograferna

Analys

Äntligen kan VIK ta tre poäng efter en dyster tid och sättet man bärgar segern på gläder alla VIK:are. Det var en krigarseger med korrekt mängd av glöd, hjärta och känslor som behövs.

Matchvinnande målet gjordes av Rob Bordson i första perioden, men utan en storspelande Daniel Marmenlind i målet och uppoffrande spel av de andra hade det inte blivit någon vinst.

I sista perioden stängde VIK ner matchen på ett bra sätt, trots att man fick hela fyra utvisningar emot sig.

{!D}

Nästa match är hemma mot Tingsryd på lördag kväll 21 december. Det blir julens stora hemvändarmatch i Plivit Arena. Visa nu våra rödblåa hjältar att onsdagens krigarinsats uppskattas med ett kraftfullt stöd från läktaren!

Köp din biljett redan nu!

{!H}

Matchfakta

HC Vita Hästen - Västerviks IK 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Tabellen efter dagens matcher

VIK kvar på en tolfteplats men närmade sig Kristianstad som förlorade sin match. Vita Hästen kvar på sjätte plats.

VIK-TV

{!L}

Highlights från sändningen i C More

Stillbilder från matchen

{!I}

Media om matchen

Västerviks-Tidningen: "Hårt kämpande VIK tog tre poäng - slet ordentligt mot Hästen på bortaplan – och det gav utdelning" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Ett mål räckte – så var matchen. VIK lyckades hålla undan mot Vita Hästen – vi rapporterade" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Marmenlind blev hjälte för Västervik. VIK-hjälten: 'Jag är helt slut nu'. Måvaktslånet höll nollan när laget bröt dystra förlustsviten" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "BETYG: Han var bäst när VIK vann - 'kanske den mest givna trean den här säsongen' - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Sportchefen i båset – då vann VIK. Tog 'klivet ner': 'Jag ville se med egna ögon och bidra med energi'" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: Webb-TV: "VIK-spelarna firar segern"

Västerviks-Tidningen: Webb-TV: "Intervju Henrik Malmström"

Dagens Västervik: "VIK på vinnarspåret igen"

Dagens Västervik: "Karlin hyllade sin målvakt efter kvällens seger"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Förlustsviten bruten – Västervik vann på bortais", med Daniel Marmenlind-intervju

Sveriges Radio P4 Östergötland: "Vita Hästen nollades på hemmais", med Jesper Samuelsson-intervju

NT.SE: "Ett mål räckte – så var matchen. VIK lyckades hålla undan mot Vita Hästen – vi rapporterade" - endast för tidningens prenumeranter

NT.SE: "Snöplig hemmaförlust för Vita Hästen" - endast för tidningens prenumeranter

NT.SE: "Nu kom dippen för Vita Hästen: 'Lite krampaktigt' - Lagkaptenen riktigt missnöjd efter förlusten: 'Idag kom en dal'" - endast för tidningens prenumeranter

NT.SE: "Hans fina insats var inte nog. Hästenmålvakten: 'Man får inte vara för hård mot sig själv'" - endast för tidningens prenumeranter

NT.SE: "BETYG: Hästens tre bästa i hemmaderbyt - 'Normalt ska det räcka' - Oväntad förlust för Vita Hästen, men här är trion som var bäst" - endast för tidningens prenumeranter)

NT.SE: Krönika av Johnny Daag: "Vita Hästen ville men kunde inte 'Grotthockey'. Precisionen måste finnas för att förtjäna poängen." - endast för tidningens prenumeranter)

NT.SE: Webb-TV: "Zabel: 'Ingen bra känsla'"

Hockeysverige.se: "HockeyAllsvenskan svep"

Hockeynews.se: "HA-svepet, 'Forsberg vann skyttekungsfajten mot Timrås Lundin'"