Spelarnytt: Anton Blomberg, 24-årig forward ny i Västerviks IK, fem spelare lämnar

1 april 2020 09:00
Kontrakt

Under onsdagen blev det klart att Västerviks IK värvat 24-årige forwarden Anton Blomberg, senast med spel i Södertälje SK och Tingsryds AIF i HockeyAllsvenskan. Anton Blomberg har Motala AIF som moderklubb och spenderade större delen av sina juniorår i Linköping HC:s organisation. Samtidigt meddelas att backarna Erik Ullman och Kim Johansson lämnar Västerviks IK och att anfallsspelarna Erik Nyström, Victor Wänghult och Erik Aterius inte kommer att erbjudas några nya kontrakt. Västerviks IK tackar alla fem för deras insatser i klubben och önskar lycka till med fortsatta karriären.


Det är lite av en hemvändare som kommer till Västervik nästa sägong, det är en östgötsk hockeykrigare från grannlänet som ansluter efter en utflykt i sörmländska Södertälje. Anton Blomberg inledde senaste säsongen i Tingsryds AIF och avslutade den i SSK, åren före det spenderade han i Tranås och Skövde i Hockeyettan. Båda åren i ettan var framgångsrika, framför allt säsongen 2018-19 i Tranås då Anton stod för 40 poäng på 36 matcher.

Första senioråret spelade Anton Blomberg i HC Vita Hästen i HockeyAllsvenskan och dessförinnan var han junior i Linköping HC och HV71. Som junior fick Anton Blomberg många chanser i Linköping HC i SHL, med bland annat 45 a-lagsmatcher och sex poäng i LHC sista året 2015-16.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om Anton Blomberg:

- Anton är en spelare som är användbar i många situationer. En rivig spelartyp med ett bra skott. Han kommer bli nyttig för oss nästa säsong.

Samtidigt meddelar Västerviks IK att backarna Erik Ullman och Kim Johansson själva valt att lämna klubben. Erik Nyström, Victor Wänghult och Erik Aterius kommer inte att erbjudas några nya kontrakt. Emil Georgsson säger så här om de fem spelarna:

- Erik Nyström, Victor Wänghult och Erik Aterius erbjuds inte nya kontrakt. Vi tackar dem för deras prestationer i VIK-tröjan och önskar dom lycka till i sina karriärer, säger Emil Georgsson, som fortsätter:

- Kim Johansson har meddelat att han kommer fortsätta sin karriär i en annan förening och Erik Ullman har tackat nej till vårt kontraktsförslag. Vi tackar även dem för deras insatser och önskar lycka till i framtiden.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år

Fabian Ilestedt, forward, 24 år

Anton Blomberg, forward, 24 år

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21 (samt 2021-22 och 2022-23):

Mattias Karlin, huvudtränare

Anton Blombergs spelarprofil på Eliteprospects: