Matchrapport: VIK segrade mot HV71
Publicerad: 2021-12-28
VIK stod för en heroisk insats på måndagskvällen i Plivit Arena. Seriesuveränen HV71 besegrades med 5-2. Det efter att VIK vänt ett målmässigt underläge inför sista perioden. VIK:s målskyttar var Joakim Hagelin x2, Myles Powell x2 och Marcus Westfält.

Första perioden var en jämn tillställning. VIK började matchen piggt men HV71 växte in i matchen och när man fick möjlighet i numerärt överläge så gjorde man också 0-1 genom Tyler Vesel efter drygt fem spelade minuter. VIK skapade sedan några lägen till kvittering men gästerna hade ledning med 0-1 efter en spelad period.

VIK började den andra perioden bra. Så pass bra att HV71 valde att ta time out. Spelet jämnades ut men efter 7:01 så kvitterade VIK till 1-1 genom Joakim Hagelin. Glädjen i hemmalägret blev inte långvarig för bara minuter senare så tog gästerna ledningen på nytt till 1-2 genom Christoffer Törngren efter en spelvändning. VIK fortsatte att trumma på och man fick ett jätteläge att kvittera då man tilläts spela med två man mer på banan i nästan två minuter i slutskedet av perioden. Dessvärre utan framgång för VIK och ställningen var 1-2 inför tredje perioden.

Väl i den trejde perioden så kom en sorts islossning för VIK. Tidigt kvitterade Myles Powell till 2-2 och kort senare så tog man också ledningen till 3-2. Återigen genom Joakim Hagelin efter 4:56 på resultattavlan. Man fortsatte att ånga på och efter 13 spelade minuter så gjorde Myles Powell sitt andra för kvällen till 4-2. HV71 försökte och försökte och när man i slutskedet av perioden tog ut målvakten i jakten på poäng så gjorde Marcus Westfält 5-2 vilket också blev slutresultatet i en match där VIK fick mycket att stämma.